Oh Hazar presenteert eerste EP en clubtour

De alternatieve artpop-band Oh Hazar maakte afgelopen jaar haar live-debuut op het Valkhof Festival in Nijmegen en werd onlangs uitgeroepen tot KINK Future Icon 2024. Op zaterdag 27 januari presenteert de band haar eerste EP Clair Obscur in Merleyn, gevolgd door een releasetour door Nederland. Op 24 januari verschijnt de nieuwe single City Lines, in aanloop naar de EP die exclusief fysiek uitkomt.

Oh Hazar zoekt de grens op tussen tegenstellingen. In een verslavende trip vol alternatieve artpop, indierock en postpunk raakt de band universele thema’s als macht en onmacht, eenzaamheid en nooit alleen zijn. Live levert dit prikkelende shows op met subtiele humor, scherpe vragen en muziek die onder de huid kruipt, zoals bij hun live aftrap op het Valkhof Festival 2023. Hier veroverde de band tussen zo’n 1500 andere acts de 10e plek in de toplijst van 3voor12 Gelderland.

KINK Future Icon 2024

Begin dit jaar werd Oh Hazar uitgeroepen tot een van de KINK Future Icons van 2024, samen met internationale acts als Heartworms en Picture Parlour en Nederlandse acts Hiqpy, Library Card, Nusantara Beat en Thames. Oh Hazar krijgt hiermee een jaar lang de support van de alternatieve radiozender. Zo is de band te gast bij radio-dj Jasper Leijdens op donderdag 1 februari tijdens een live-uitzending van KINK in Touch vanuit Hedon Zwolle.
 
EP Clair Obscur (27 januari)

Op zaterdag 27 januari presenteert Oh Hazar haar debuut-EP Clair Obscur in het Nijmeegse poppodium Merleyn. De EP is geproduceerd door Simon Akkermans en vernoemd naar de schilderstijl die fel licht naast eindeloos donker zet. Geen middentinten of poldermodel, maar scherpe keuzes, uitgesproken contrasten en botsende grenzen. Clair Obscur verschijnt enkel fysiek in de vorm van een luxe box met artwork, muziek en de songteksten en is verkrijgbaar vanaf de releaseshow.
 
Nieuwe single City Lines (24 januari)

Na de singles Ivory en F.N.A.S.P. verschijnt op 24 januari de nieuwste track City Lines, de opener van de EP. Ook hier komt het scherpe contrast terug: zangeres Imke Loeffen schreef het nummer in een periode van rouw, op zoek naar licht in complete duisternis. De filmische track verschijnt met een videoclip gemaakt door filmmaker Poeria Abdolbaghai.

Bekijk het evenement in Merleyn hier

Dit vind je misschien ook leuk…