Nijmegen eert verfilming zomervacht van jaap robben met een voorpremière, leesclub en kroegcollege

Het is de afsluiter van het Nederlands Film Festival, de dramafilm Zomervacht, naar de bestseller van de Nijmeegse auteur en dichter Jaap Robben. Op zondag 1 oktober is de voorpremière twee keer te zien in LUX. Jaap Robben draagt zijn favoriete alinea voor, die de film niet heeft gered, en gaat in gesprek met hoofdrolspelers Jarne Heylen en Joël in ’t Veld. Ook door Bibliotheek Gelderland Zuid en Wintertuin worden er speciale activiteiten rondom deze boekverfilming georganiseerd.

Tijdens een broeierige zomervakantie zit Brian opgescheept met de zorg van zijn zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien. Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je nog zoveel te ontdekken hebt? In Zomervacht leren de broers Lucien en Brian elkaar kennen tegen een rauwe achtergrond vol schroot en roestig ijzer. Stoffige caravans, zoemende wespen en opengehaalde knieën vormen de arena voor een verhaal over twee jongens die het met elkaar zullen moeten doen.

PROGRAMMA

Op woensdag 17 september opent De Plak (een favoriet Nijmeegs plekje van Jaap Robben) haar deuren voor het literaire publiek en organiseert De Wintertuin een waar ‘kroegcollege’. Drie (Nijmeegse) makers delen hun eigen adaptatie van Zomervacht. Naast een film worden er nu ook een gedicht, een theaterstuk en muziek gemaakt op basis van Zomervacht.

Op zaterdagavond 30 september kun je in Bibliotheek Gelderland Zuid terecht voor een Leesclub XL. Na een korte inleiding op het werk van Jaap Robben gaan mensen uiteen in clubjes om het boek te bespreken.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Woensdag 17 september, 20.00 - 22.00 uur, Kroegcollege in De Plak. Entree is gratis, aanmelden vereist. Meer informatie. Aanmelden via deze link. Zaterdag 30 september, 20.00 - 22.15 uur, Leesclub XL in Bibliotheek Marienburg Meer informatie en tickets. Zondag 1 oktober, 15.00 uur, Voorpremière met interview met Jaap Robben in LUX Zondag 1 oktober, 16.00 uur, Voorpremière met voorgesprek door Jaap Robben in LUX Kijk voor meer informatie op: https://www.lux-nijmegen.nl/nieuws/vier-de-premiere-van-zomervacht/

Dit vind je misschien ook leuk…