Nijmeegs vrouwenmagazine BEP komt met event

BEP, het magazine voor en over inspirerende vrouwen uit Nijmegen, komt met de derde uitgave. Op woensdagavond 29 november wordt de nieuwe BEP onthult tijdens BEP Talk, het nieuwe event dat Nijmegen rijk is.

Initiatiefnemers Marie Cecile Oosterhout en Tessa Benders gaan het dit jaar wat groter aanpakken. Op woensdagavond 29 november in de grote zaal van LUX in Nijmegen organiseren zij BEP Talk. Deze avond staat in het teken van de release van BEP magazine nr. 3, maar daarnaast komen er ook een aantal bijzondere sprekers.

Yeliz Çiçek, hoofdredacteur van Vogue Nederland, komt vertellen over haar bijzondere werk en haar missie. Daarnaast komt Astrid Sanders, bestuurslid van de 4Daagse, een kijkje geven achter de schermen. Do Bongers van Basic Theory Ferments is culinair activist en wordt geïnterviewd op het podium. En onze nachtburgermeester Celia Okoro vertelt over de nachtcultuur in onze stad. Geniet daarnaast van de live muziek van Sher, netwerken met andere gasten en drankjes bij de bar. 

Kaartjes voor het event zijn te koop via de website van BEP.  “Je kunt ook kiezen voor een kaartje inclusief BEP en goodiebag, dan ontvang je een duurzame totebag met daarin uiteraard de allernieuwste BEP t.w.v. €12,95 en wat er nog meer in zit is nog een verrassing”, zegt Tessa.

BEP magazine

BEP is een jaarlijks magazine met verhalen van Nijmeegse vrouwen vol bijzondere dromen, initiatieven, carrières en levensverhalen. “Er was echt behoefte aan ons magazine: zowel BEP 1 als BEP 2 die online en via boekwinkels werden aangeboden, zijn uitverkocht”, glundert Marie Cecile.

Natuur

Editie 3 van het magazine is nu volop in de maak. Natuur is onlosmakelijk verbonden met onze stad, dus het werd hoogtijd voor een BEP-special over de Nijmeegse natuur. Denk bijvoorbeeld aan een interview met een boswachter of hoe is het om te wonen in een yurt. Verspreid over 136 pagina’s komen tientallen vrouwen uit Nijmegen of met een duidelijke link met de stad aan het woord. 

Onder hen is Didi Braat, oud-hoogleraar Obstetrie & Gynaecologie en Voortplantingsgeneeskunde. Ze heeft in haar indrukwekkende loopbaan veel onderzoek gedaan naar vruchtbaarheidsstoornissen. Andere vrouwen die aan bod komen zijn presentator van het NOS journaal, Saïda Maggé en Lonneke Gijsbers die verantwoordelijk was omtrent de beveiliging van de vrouwen Champions League finale. Centrale boodschap door alle verhalen heen is: bewonder meer en oordeel minder. Laten we trots zijn op vrouwen in onze omgeving. Er zijn veel bijzondere verhalen te vertellen. Door die verhalen te lezen, leer je elkaar kennen.

Duurzame productie

Voor Tessa en Marie Cecile staat een duurzame productie voorop. Ze zijn zich bewust van de footprint die ze achterlaten met het magazine. Door met pre-orders te werken, bestellen ze alleen wat ook daadwerkelijk gebruikt wordt. “We hebben te vaak een overschot aan drukwerk zien verdwijnen in papierbakken. Dat willen we niet”, verklaart Marie Cecile. Het lokale team maakt voor de bezorging vooral reiskilometers per bakfiets en te voet.

BEP’s missie is ‘meer bewonderen en minder oordelen.' Benieuwd? Je kan de derde editie van BEP magazine pre-orderen via bepmagazine.nl en vanaf donderdag 30 november vind je hem ook in de boekhandels in Nijmegen. Kaarten voor BEP Talk op 29 november zijn nog verkrijgbaar

Dit vind je misschien ook leuk…