Kunstnacht presenteert programma Kunstnacht 2022

Nijmegen maakt zich klaar voor iets nieuws! Op zaterdag 17 september presenteren Stichting Hubert en ACBN Evenementenbureau (bekend van o.a. Vierdaagsefeesten) als nieuwe organisatie hun eerste Kunstnacht. Die begint al ‘s middags om 16.00 uur, met een gratis buitenfestival in het Kronenburgerpark.

Daar ontvouwt zich de Mythe van Kunstnacht en word je verleid om, na een hapje bij een van de foodtrucks, vanaf 19.00 uur het veelzijdige avondprogramma te gaan ontdekken. Je eindigt de Kunstnacht met een knallend eindfeest in De Vereeniging. Tickets voor het avondprogramma en eindfeest zijn met voorverkoopkorting verkrijgbaar op kunstnacht.nl.

Het programma 

Op ruim 25 locaties in de Nijmeegse binnenstad en op het Honigcomplex word je ondergedompeld in het kunst- en cultuurlandschap van Nijmegen dat unieke samenwerkingen aangaat en je bestaande locaties van een andere kant laat ontdekken. Ook diverse Arnhemse organisaties strijken neer in de stad.

Een greep uit het veelzijdige programma: Introdans, Oostpool en Doornroosje laten beeldende kunst, dans, theater én beats samenkomen in Museum Het Valkhof met de tentoonstelling Moving Stories. In Vinyl Bar PAAK zetten The Mansion Nimma en Music Meeting een expressieve show neer, muzikanten van De Basis nemen je mee op muzikale reis in verborgen kamers van De Bastei. Go Short en Extrapool nemen je mee op multimediaal experiment: de silent disco van de korte film. Beatwise, Bibliotheek De Mariënburg en Popronde laten je de vijf elementen van hiphop ontdekken. LUX en muZIEum laten je met gesloten ogen zien dat niets of juist alles is wat het lijkt.

Op het Honigcomplex heeft zich een kudde eendjes verzameld, die Nijmeegs kleinste kwakende muziekpodium filmhuis en theater vormen. In je eendje je kunstportie van Expo Bart en De Schoenfabriek opgesnoven? Dan kun je lekker uit het dak van de disco-duck. In Oersoep Biertuin strijk je neer voor de theatervoorstelling Verloren Herinnering, waar de ongevierde feesten worden gevierd en de verloren tijd wordt gerepareerd. Ook luister je hier naar de gevoelige klanken van La Zona, die een samenspel aangaan met poëzie en proza van Romheen.

Bij RUIS brengen dansers van de ArtEZ Dansacademie een totaalperformance die het lichaam laten spreken met de ruimte. De POPOP-performancehub laat je in het Valkhofpark ontdekken wat werkelijkheid en wat gezichtsbedrog is. Hier vind je ook een wetenschappelijk verantwoord dansfeest, gepresenteerd door Deep End, InScience en Kloosterkino. Wetenschappers van Radboud Reflects brengen korte lezingen over typische Café de Plak- thema's als activisme, feest, duurzaamheid en eten.

Op Ruwe Planken en The Big Draw leveren een heus ‘gevecht’ tussen tekenaars en schrijvers en in de Paraplufabrieken beleef je samen met Proces-Verbaal poëzie zoals je het nooit eerder hebt ondervonden. Wiebert presenteert in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis een audiovisuele installatie dat resulteert in een verrassende sonische ervaring. Jonge hiphop-choreografen van Theater aan de Rijn nemen het Besiendershuis voor één avond over.

Vier kunstnachtroutes

Om het de bezoeker makkelijk te maken, uit te dagen en te verrassen kun je naast je eigen programma samenstellen ook kiezen voor één van de vier Kunstnachtroutes, waarin het programma is onderverdeeld. Op de Route Klassiek gaat traditie hand in hand met modern en worden klassieke kunstvormen met elkaar verbonden. Volg je de Route Beproeving, dan verlaat je de bekende weg en ga je op avontuur met kunst die vernieuwd en anders is. Op de Route Verbeelding laat je de fantasie de vrije loop, voor wie durft te dromen en anders te kijken. De Route Verdieping brengt kunst en kennis samen: wat gebeurt er als je vanuit de wetenschap of filosofie diverse kunstvormen benadert?

De klok rond

Alle routes kruisen het Kronenburgerpark, tot middernacht jouw uitvalsbasis voor je ontdekkingstocht. Daarna start het eindfeest van Kunstnacht 2022 in de Vereeniging, waar Plakband tot 04:00 uur een disco, funk & house programma heeft klaarstaan.

Ticket en info

Het complete programma en meer info vind je op www.kunstnacht.nl. Tickets koop je nog twee weken voor de voorverkoopprijs van € 17,50 voor de avond, €12,50 voor alleen het eindfeest of € 27,95 voor een combiticket van avond en feest.

Dit vind je misschien ook leuk...