Nieuwe Nijmeegse stadsdichter maakt zich bekend op Wintertuinfestival

Op tweede paasdag, 1 april, wordt tijdens het Wintertuinfestival de nieuwe stadsdichter van Nijmegen bekendgemaakt. Aan de hand van eigen werk zal deze nieuwe stadsdichter zichzelf aan het publiek introduceren, waarna diegene de komende twee jaar poëtisch commentaar zal geven bij gebeurtenissen in de stad, te beginnen bij het Wintertuinfestival.

De stadsdichter schrijft aan Nijmegen gerelateerde gedichten en werkt mee aan educatieve projecten op Nijmeegse scholen. Deze persoon schrijft op eigen initiatief en op verzoek van organisaties en instellingen gedichten, en brengt poëzie dichter bij Nijmegenaren door deze voor te dragen en te publiceren. Het stadsdichterschap is onlosmakelijk verbonden met het levendige literaire klimaat van de stad. De begeleiding van de stadsdichter ligt in handen van de Nijmeegse literatuurorganisatie Wintertuin. Nijmegen heeft sinds 2005 een stadsdichter. Eerdere stadsdichters waren onder meer Heidi Koren (2021-2023), Wout Waanders (2019-2021) en Amal Karam (2017-2019).

Wintertuinfestival

De bekendmaking van de nieuwe stadsdichter is onderdeel van het Wintertuinfestival bij poppodium Doornroosje. Samen met bezoekers, muzikanten, wetenschappers, filmmakers, dansers, performers en schrijvers als Lisa Weeda, Tommy Wieringa, Maxim Februari en Mira Feticu viert het festival uitgesproken verhalen in elke vorm. Het thema is dit jaar ‘Taal als een thuis’. Met meer dan vijftig gevestigde en aanstormende artiesten onderzoekt literatuurorganisatie Wintertuin hoe vergankelijk en beweeglijk taal eigenlijk is. Of je nu een theatrale performance ervaart, je favoriete nieuwe schrijver ontmoet of luistert naar een van de vele interviews of voordrachten: verwacht een dag vol experiment, entertainment en verdieping!

Wintertuinfestival is op 1 april 2024 in Doornroosje, van 15.00 tot 23.00 uur. Tickets: € 20,00 (regulier) / € 15,00 (krap bij kas). Programma & kaartverkoop: wintertuinfestival.nl.

Dit vind je misschien ook leuk…