Gratis toegankelijk Straattheater evenement bij De Vasim

Op zondag 26 maart vindt de eerste editie van Meters Maken plaats in en rondom de Vasim. Meters Maken is een nieuw straattheater try-out evenement. Dit nieuwe evenement wordt georganiseerd door De Schoenfabriek en is voor iedereen gratis toegankelijk. Met dit nieuwe event wil De Schoenfabriek de locaties De Vasim, Nyma en Nijmegen als stad nog meer op de culturele agenda te zetten. Voor het publiek een unieke inkijk in het creatieve proces van de maker. Dit is misschien nog wel spannender dan voor het echie en jij kan daar bij zijn. Leuk!

Meters Maken is het evenement waar je het onverwachte kunt verwachten. Een plek dat theatermakers de kans geeft om nieuw werk aan het publiek te laten zien. Rauw en ongepolijst. Waar de makers je verassen met een nieuwe act: recht voor je raap, vindingrijk en altijd in interactie met het publiek. Want het publiek is nodig om hun werk beter te maken. Je ziet gekke fietsen langs rijden, er wordt ter plekke een gedicht voor je getypt, nieuwe verhalen worden verteld, een televisie die leeft, stunts worden getest en ziet gerecyclede kunst. De probeersels vliegen je om de oren. Alles draait om: work in progress.

Nieuw event in en rondom De Vasim

Meters Maken is een nieuw try-out event waar je als eerste alle acts ziet die komend seizoen op de festivals staan. Het event is op zondag 26 maart tussen 13:00 - 17:00 uur in en rondom De Vasim en gratis te bezoeken voor iedereen. De Schoenfabriek vindt het belangrijk dat er gratis toegankelijke culturele evenementen zijn. Zo verlagen we de drempel voor iedereen, zeker voor mensen met een kleine beurs. Daarnaast wil De Schoenfabriek met dit nieuwe event De Vasim, Nyma en Nijmegen als stad nog meer op de culturele agenda te zetten met als doel: Nijmegen een belangrijke stad maken binnen de discipline straattheater.

De Schoenfabriek

De Schoenfabriek is een organisatie die opereert binnen de straattheaterbranche en boekt onder ander acts voor Zwarte Cross, Concert at SEA, Paaspop, Vierdaagsefeesten, Nijmeegse Winterweken. De Schoenfabriek ontdekt en presenteert toptalent in de discipline straattheater. Daarnaast voelen zij de passie om deze sector vooruit te helpen op professioneel gebied. In laden als Frankrijk en België zijn er bijvoorbeeld opleidingen voor straattheater en bestaan er verschillende straattheaterfestivals. Deze vind je zelfs in de kleinste dorpen en worden bekostigd door de overheid. Helaas is in Nederland deze discipline nog een stuk kleiner terwijl straattheater zo waardevol is. Het is laagdrempelig theater, vaak gratis, op openbare locaties, beeldend, het zet aan tot denken en is niet te ingewikkeld. Straattheater zorgt voor een lach op ieders gezicht.

Meer info op www.deschoenfabriek.nl 

Dit vind je misschien ook leuk…