Meezingfestijn ‘Nijmegen Zingt’ terug op de Grote Markt

Na twee jaar corona is het gezelligste (mee)zingfestijn van Gelderland weer terug op de Grote Markt in Nijmegen. Vanaf 20:00 verandert de historische markt in één grote concertzaal, waar het zangfeest geheel voor rekening van het publiek komt.

Tophits van toen en nu 

Het publiek is zélf de ster van de avond. Weliswaar ondersteunt door twee koren, zingt iedereen uit volle borst mee met nationale en internationale tophits van toen en nu. De teksten staan in de ‘zangbundel’ die vrijdagavond gratis verkrijgbaar is. De Nijmeegse entertainer Tom Meuwese zorgt voor het voorprogramma en stadsgenoot Huug Duin praat de avond aan elkaar. Enkele horecabedrijven aan de Grote Markt zorgen voor barretjes zodat vanaf 19:00 uur de stemmen kunnen worden gesmeerd.

Afscheid Gerard van Groningen

Organisator Gerard van Groningen zal tijdens deze 15e editie van het meezingfestijn ‘Nijmegen Zingt’ afscheid nemen. Met zijn enorme staat van dienst mag Gerard (81) gerust ‘de grootste promotor van de stad Nijmegen’ worden genoemd. Ruim 50 jaar organiseerde hij geweldige evenementen in Nijmegen en wist bijvoorbeeld samen met zijn vrienden de Zomer-/ Vierdaagse feesten tot één van de grootste publieksevenementen van Europa te maken.

Om 20:30 uur zal er voorafgaand aan het hoofdprogramma van ‘Nijmeegse Zingt’ een feestelijk moment zijn om Gerard te bedanken.

 

Dit vind je misschien ook leuk...