Marjolein Kooijman nieuwe artistiek coördinator De Basis

Marjolein Kooijman start per 6 maart 2023 als artistiek coördinator van De Basis in Nijmegen en neemt daarmee het artistieke stokje over van de huidige zakelijk en artistiek leider Lisa Bos. Vanaf april wordt Kooijman bijgestaan door een later bekend te maken zakelijk leider.

Lisa Bos maakt met haar vertrek plaats voor niet één maar twee opvolgers. Nu Bos afgelopen jaar de organisatie stevig heeft neergezet, de muzikale broedplaats uit de kinderschoenen groeit en zich ontwikkelt tot een volwaardige speler in het Gelderse muzikale en culturele veld, is de tijd rijp om de taken verder te differentiëren. “De Basis is nu anderhalf jaar geopend en de contouren van de organisatie staan. Tegelijkertijd neemt talentontwikkeling een steeds belangrijkere plek in de organisatie in”, merkt Bos op. “Een logisch moment om de huidige functie van zakelijk en artistiek leider op te splitsen naar een zakelijk leider en een artistiek coördinator met ieder hun focus en specialisme.”

Sterke persoonlijkheid


Met ruim twintig jaar ervaring als muzikant, programmeur, organisator en marketeer bij festivals en podia (Cultuurpodium Groene Engel, Popronde Oss, GÂRDEN, Muziekgebouw Eindhoven, Oranjepop, Go Short en meer) ziet het bestuur van De Basis in Marjolein Kooijman een sterke persoonlijkheid om de komende jaren de artistieke koers van De Basis vorm te geven. In haar functie is Kooijman de verbindende spil tussen de talentmakelaars per genre (pop, hiphop en elektronische muziek) en de nieuw aan te stellen zakelijk leider. Kooijman werkt momenteel als freelance artist coach voor o.a. Conservatorium Haarlem, Fontys Rockacademie en diverse popkoepels en zet zich daarnaast in als adviseur voor fondsen, Fair Practice en artistiek ondernemerschap. Tijdens haar studie tourde ze internationaal als bassist met de succesvolle band The Gathering, waarmee ze zelfs een Edison in ontvangst mocht nemen.

Kooijman: “Als creatieve verbinder help ik ambitieuze muzikanten en organisaties met veel betrokkenheid en plezier om concrete stappen te zetten in hun professionele ontwikkeling. Vanuit een gedeelde visie formuleren we samen een strategie die we combineren met de soms weerbarstige praktijk. Het is mijn missie om de (popmuziek)wereld een beetje mooier en beter te maken. Vooral voor alle bevlogen muzikanten die met hun creatieve talent mensen weten te raken en inspireren en tegelijkertijd zo ontzettend hard werken.”

Over de Basis

De Basis is een muzikale broedplaats, gevestigd in het oude pand van Doornroosje in Nijmegen. Het pand is geheel verbouwd en creëert de ultieme omgeving voor ambitieuze muzikanten en producers om zich te ontwikkelen als maker en stappen te zetten in hun carrière. Een plek met repetitieruimtes, opnamestudio’s, kantoren, flexwerkplekken, een café en guesthouse. Een plek om te werken, repeteren, elkaar te adviseren en inspireren met veel aandacht voor talentontwikkeling, waar (jonge) makers worden geholpen om hun ambitie om te zetten in een zelfstandige beroepspraktijk.

Meer informatie is te vinden op www.debasisnijmegen.nl

Dit vind je misschien ook leuk…