MAAK JE KLAAR VOOR DE EUROPESE VERKIEZINGEN MET ‘DE GROTE EUROPASHOW’ VAN DE KIESMANNEN IN LUX

Op 6 juni 2024 is het tijd om naar de stembus te gaan voor de Europese Verkiezingen, de minst populaire verkiezingen van Nederland, maar minstens zo belangrijk als alle andere verkiezingen. Op dinsdag 21 mei nemen de Kiesmannen je tijdens De Grote Europashow mee om je klaar te stomen voor de stembus.

Het opkomstpercentage bij de vorige Europese verkiezingen (2019) lag in Nijmegen op 48%, het landelijke gemiddelde lag met 41,8% zelfs nog lager. We vinden dus maar moeilijk onze weg naar de stembus voor het Europees Parlement. Dat terwijl juist op Europees niveau de grootste slagkracht ligt om tot oplossingen te komen voor de grote vraagstukken van deze tijd.

Over de Grote Europashow

Tijdens "De Grote Europashow" stomen De Kiesmannen je binnen 1,5 uur helemaal klaar voor het stemhokje aan de hand van politieke analyses, humor en muziek. In 2019 ging slechts 35% van de jongeren (18-25) stemmen tijdens de Europese Verkiezingen – dus sleep je vrienden mee en laten we er samen voor zorgen dat deze generatie dit jaar wél komt opdagen bij de stembus.

Educatief programma voor ROC-leerlingen

Naast het publieke programma op dinsdagavond, vindt op dinsdagmiddag in LUX een besloten scholenprogramma van De Kiesmannen plaats genaamd ‘Europese Influencers’ in samenwerking met de Europese Comissie. Met dit programma worden ROC-studenten (16-22) uit de regio klaargestoomd voor het stemhokje op school.

De Kiesmannen

De Kiesmannen is een creatief bureau voor maatschappelijke innovatie. Ze maken impactvolle, politiek-neutrale, verkiezingsshows, lesprogramma’s en podcasts die door middel van humor, muziek en multimediale componenten tot leven worden gebrach

Dit programma is medegefinancierd door de Europese Unie, de European Cultural Foundation, Vfonds & Fonds21.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 21 mei, 19.30 uur
Locatie: LUX Nijmegen
Prijzen: regulier €15,00 / LUX Vriend €12,00 / Student €10,00

Meer info en tickets: www.lux-nijmegen.nl/programma/de-grote-europashow/

Dit vind je misschien ook leuk…