LUX roept Gelderland op om zich te verdiepen in de Waterschapsverkiezingen

Op woensdag 15 maart gaat Nederland weer naar de stembus, dit keer voor de provinciale- en waterschapsverkiezingen. Toch weten veel Nederlanders eigenlijk niet wat een waterschap precies voor ze doet en waarom dit een van de belangrijkste verkiezingen van Nederland is. Daarom organiseert LUX op donderdag 9 maart, in samenwerking met Waterschap Rivierenland en De Kiesmannen, De grote – wat nou waterschappen?! – verkiezingsshow.

Van dijkgraaf tot Piepschuim

Wat is een waterschap precies? Wat doet een dijkgraaf eigenlijk? En wat is je stem waard? Slechts een aantal van de onderwerpen die in deze interactieve verkiezingsshow voorbijkomen. Met culturele (en maatschappelijk) intermezzo’s door Piepschuim, mini-reportages door Beeldbrengers en een interactieve quiz belooft het een luchtige avond te worden vol humor én cruciale informatie over de waterschapsverkiezingen. De avond wordt gepresenteerd door de befaamde politieke theatermakers De Kiesmannen. Met hun theatershows, podcasts en workshops proberen ze jonge mensen te informeren en enthousiast te maken over politieke en maatschappelijke thema’s.

Gratis in de zaal én via een livestream

Om ervoor te zorgen dat iedereen zich kan laten informeren over de verkiezingen is De grote – wat nou waterschappen?! – verkiezingsshow gratis te bekijken in de zaal van LUX én via een livestream. Ook kun je de opnames achteraf terugkijken. Voor zowel de livestream en de zaal is het reserveren van een ticket noodzakelijk. Dat kan via lux-nijmegen.nl/debat

Over LUX

LUX is met zeven filmzalen, een theaterzaal, een multifunctionele studio en café het grootste arthouse van Europa. Je kunt er 365 dagen per jaar terecht voor een breed scala aan films, theater- dans- en muziekvoorstellingen, debatten, evenementen en festivals. Daarnaast is het café dagelijks geopend, waar je kunt ontspannen, ontmoeten, verdiepen en je laten inspireren. In 2021 is LUX benoemd in de top 15 meest toonaangevende arthouses van de wereld.

Meer informatie: lux-nijmegen.nl
 

Dit vind je misschien ook leuk…