LUX presenteert nieuw programma theater, muziek & dans

Arthouse LUX heeft vandaag haar nieuw programma theater, muziek & dans 2022-2023 bekendgemaakt. Ruim 100 voorstellingen en concerten zijn komend seizoen in LUX te zien, waarin nieuwe perspectieven worden geboden op thema’s als klimaat, diversiteit, vrijheid en gezondheid. 

Komend seizoen staan er weer ruim 100 voorstellingen en concerten in LUX geprogrammeerd, waaronder de theaterhit Citizen K. van Sadettin K & Het Nationale Theater, theaterconcerten van Nynke Laverman, Alex Roeka en Spinvis, de nieuwste choreografie van Christian Yav en de toneelbewerking van ‘Geschiedenis van Geweld’ - de tweede autobiografische roman van sterauteur Édouard Louis - in regie van Abdel Daoudi. De theaterliefhebber kan met de LUX Podiumpas weer een heel seizoen lang alle theater-, muziek- en dansvoorstellingen* in LUX bezoeken.

Nieuw programma’s & samenwerkingen

In coronatijd is LUX met drie theatergezelschappen uit Nijmegen e.o. - Cie. Perelman, TG Greppel en TG de Winter – het theaterconcept ‘TussenTijd’ gestart; een duurzame samenwerking in, van en voor Nijmegen. Na twee online en een korte hybride voorstelling volgen in september drie avonden ‘TussenTijd - De Voorstelling’, een avondvullende live beleving. Nieuw dit seizoen is de theatercollege-reeks ‘Morgen met Lucas’, die LUX samen met Stichting Nieuwe Helden en 3 andere Nederlandse podia start. Regisseur, presentator en theatermaker Lucas De Man neemt het publiek mee tijdens vier avonden vol muziek, inzichten, emotie, humor en speciale gasten over (de toekomst van) geluk, eeuwig leven, natuur en waarde.

Bekijk het programma via lux-nijmegen.nl/podium.

Dit vind je misschien ook leuk...