Van oude rubberfabriek, naar vaccinatie locatie, naar sportschool

Net zoals Riverland Healthcentre in het Honigcomplex de oude kleedkamers van de fabriek ombouwde, gaat het team nu door in Nijmegen-West. De sloop van het Honigcomplex is namelijk werkelijkheid geworden. Gelukkig heeft Nijmegen meer oude fabrieken. Een pand van begin 1900 aan de Biezen wordt herbruikt, daar is de grote hal al omgetoverd tot fitnessruimte. De realisatie van meerdere sportruimtes is verder in volle gang.

De wijken rondom Riverland, met al haar nieuwe bewoners, hebben behoefte aan meer binding met elkaar. Een plek waar je samen komt, sport, danst en ontspant, dat is waar het team van Riverland op inzet. En dat gaat snel! 

Crowdfunding actie

Men kent de loods aan de Biezen 1 sinds de pandemie als een Corona test- en vaccinatielocatie. Het was een komen en gaan van mensen en vrachtauto’s. Waar je voorheen na 10 minuten weer buiten stond, blijven de leden van Riverland straks graag langer in het pand. Of in de tuin rondom het complex, waar het ook goed vertoeven is. Naast het Westerpark is nog meer ruimte voor het groen, fruitbomen en in het voorjaar misschien wel een openbare moestuin. De eerste richtlijnen voor twee Jeu de Boules banen liggen er al. Om meer uit de nieuwe locatie te halen loopt er een crowdfunding actie. Op het moment van schrijven staat hun teller op ruim 54 duizend euro. De actie loopt nog een paar dagen dus vandaar dat er extra aandacht is voor de nieuwe locatie van Riverland Healthcentre.

De oprichter Hernany Hernandez-van de Wetering: “In deze ingewikkelde tijden is het een kunst om met zo min mogelijk budget een zo mooi mogelijk eindresultaat te behalen. We gebruiken veel van onze oude locatie en kopen interieur vintage in, zo doen we mee aan een circulaire economie en scheelt het in de kosten. Met nieuw (fitness)materiaal waarborgen we de kwaliteit en service. Na de verbouwing kunnen we verder met de wijkinvestering. Je zal ons team nog meer zien rondom Nijmegen-West zodat we bijdragen aan de gezondheid en gezelligheid van Nijmegen”.