Lindenbergdocent danst met ouderen van De Waalboog

Op woensdag 22 april ging dansdocent Lisette Wolters van de Lindenberg voor het eerst langs voor een dansmoment bij de bewoners van Joachim & Anna in Nijmegen, een zorglocatie van De Waalboog. Even samen dansen en genieten van muziek in deze eenzame tijden voor de ouderen, die door de Corona-maatregelen geen bezoek mogen ontvangen. In de open lucht en natuurlijk veilig op anderhalve meter afstand. Het plan van Lisette is om de komende tijd om de week met de bewoners te gaan dansen. 

Contact, geluk en gezelligheid

Lisette Wolters danst normaal gesproken elke week met mensen die een ziekte hebben of hersenletsel. Die ervaring heeft haar geleerd dat dit soort activiteiten zorgen voor contact, een geluksgevoel en gezelligheid. Het lag voor haar dan ook voor de hand om in deze tijden van sociaal isolement voor de ouderen in woonzorgcentra een leuk dansmoment te verzorgen. 

Genieten

Het eerste dansmoment was een succes, vertelt Lisette: “Het was erg leuk en geslaagd. Vooral de rock-‘n-roll en het liedje Twee motten deden het goed. De mensen genoten van de muziek en het samen dansen. En daarna hebben we nog even gezellig gekletst.” En het was zeker voor herhaling vatbaar: “In roulatie krijgen nog meer groepen een dansmoment van mij. Dus de volgende keer dans ik weer met een aantal andere bewoners. En ik ga binnenkort langs bij De Honinghoeve, een andere Nijmeegse locatie van De Waalboog.”

Over Lisette Wolters

Lisette werkt bij de Lindenberg als docent dans en drama. Zij geeft vooral lessen en workshops op scholen. Als docent dans heeft zij daarnaast eigen bedrijf LizArts, waarbinnen ze lesgeeft in musical, dans en drama voor diverse doelgroepen. Lisette maakt zich sterk om dans naar ieder mens te brengen, met name bijzondere doelgroepen. “Ik vind het heel fijn dat ik dit nu voor de Lindenberg mag doen, want het zet een mooie samenwerking in gang. Het zorgt voor connecties in alle lagen van de bevolking, en dat is prachtig.”
 

Dit vind je misschien ook leuk