Kelfkensbos wordt tijdens de Vierdaagsefeesten omgetoverd tot mega dansfestijn

Uit de hoge hoed van Studio Linksvoor, de makers van Smaakmarkt Labyrinth, komt nu een nieuw concept tijdens de Vierdaagsefeesten: Kelfkensbos Festival. Het Kelfkensbos wordt tijdens de Vierdaagseweek omgebouwd tot een groot hitjesfestijn met elke dag een ander themafeest. Zeven dagen dansen gegarandeerd.

Wie aan Kelfkensbos denkt, zal niet direct aan een spetterend festival denken. Het met beton beklede plein in het centrum van Nijmegen is vaste prik voor de wekelijkse versmarkt, maar ziet daarnaast weinig spanning. Ook tijdens de Vierdaagsefeesten, waar doorgaans heel Nijmegen door op haar kop staat, is er weinig activiteit. Daar moet verandering in komen, vindt Brent Roozendaal, directeur Studio Linksvoor. “We kunnen Kelfkensbos gerust het meest troosteloze plein van Nijmegen noemen”, lacht Brent. “Maar over een jaar gaat Kelfkensbos je heel anders in de oren klinken, let maar op!”.

Dansen geblazen

De makers van Smaakmarkt Labyrinth hebben voor Kelfkensbos één doel: dansen! Iedere dag wordt ondergedompeld in een ander thema met bijbehorende aankleding. De week wordt afgetrapt door 80’s Verantwoord, maar ook 90’s NOW en Zer00’s Heroes zijn van de partij. Tijdens Singlefeestje kan iedereen zelf een favoriete plaat kiezen, worden de meest tropische hits uit de kast getrokken bij Fiesta Macuma en de week wordt groots afgesloten met Disco Snolly. Het grootste spektakel bewaren ze voor Roze Woensdag: Tante Joke Karaoke Band & 30 Something Queer editie.

Programma 

  • Zaterdag: 80’s Verantwoord
  • Zondag: Fiesta Macumba
  • Maandag: 90’s NOW
  • Dinsdag: Singlefeestje
  • Woensdag: Tante Joke Karaoke Band X 30-Something Queer editie
  • Donderdag: Zer00’s Heroes
  • Vrijdag: Disco Snolly

Naast een giga gaaf niet-te-missen feestplein met hoge dansgarantie, heeft Kelfkensbos Festival nog meer in petto. “Maar dat gaan we nog niet verklappen”, aldus Brent Roozendaal. Eén ding is in ieder geval zeker: BE THERE OR BE SQUARE. 

Voor meer informatie, zie www.kelfkensbosfestival.nl

Dit vind je misschien ook leuk...