Junior Technovium start met een eigen MakersLab

Vanaf 11 januari geeft Junior Technovium techniek workshops voor jongeren tussen de 10 en 15 jaar. Ze krijgen zo de kans om zelf met techniek aan de slag te gaan. Het JT MakersLab is opgezet om jongeren te laten experimenteren en leren door zelf te doen. Tijdens de workshops krijgen ze de kans om te werken met verschillende materialen en technieken zoals lasersnijden, vacuum vormen, solderen, elektronica, robotica of 3D-printen.

"We krijgen heel vaak de vraag: kunnen we niet na schooltijd bij jullie komen? Dat vonden we zo leuk dat we het MakersLab hebben opgericht," vertelt de organisatie. "Jongeren leren diverse vaardigheden op het gebied van ontwerpen en maken, programmeren of experimenteren. Het is vooral leuk en spannend."

Programma en tickets

Er is een heel divers aanbod ontwikkeld voor de komende periode op woensdagmiddag.

Serie 1: Ontwerp en maak je eigen Kermisattractie
Serie 2: Ontwerp en maak je eigen Bath bomb

Let op: er is beperkte ruimte beschikbaar, dus wees er snel bij! Inschrijven kan via: www.juniortechnovium.nl/makerslab

Over Junior Technovium 

Junior Technovium is in 2006 opgericht als een gezamenlijk initiatief van het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid. Aanleiding was de groeiende bezorgdheid over een tekort aan bekwame medewerkers voor de technische branche. Junior Technovium zet zich in om de instroom naar het technisch onderwijs te bevorderen.

"We zijn een InspiratieLab voor leerlingen tussen de 10 en 15 jaar. In onze 5 gevarieerde TechLabs laten wij leerlingen hun talent voor technologie en techniek ontdekken. We hebben een DesignLab, ScienceLab, ProtoLab, MediaLab en SmartLab. Daarnaast organiseren wij evenementen, zoals de Techniekdag Nijmegen, de regiofinale voor de First Lego League, GirlsDay en het Beste idee van Nijmegen. Ook zijn we intensief betrokken bij het implementeren van Computational Thinking op scholen in de regio," aldus de organisatie. 

Meer informatie is te vinden op www.juniortechnovium.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...