Jihad van Liefde als onderdeel van Programma voor de sta

Mohamed El Bachiri raakte miljoenen mensen met zijn boodschap van liefde en medemenselijkheid, nadat hij zijn vrouw verloor bij de aanslagen in Brussel van 22 maart 2016. Een jihad van liefde werd een bestseller. Het belangwekkende boek wordt nu naar het toneel gebracht met  Mohammed Azaay in de hoofdrol en muzikale ondersteuning van het Amsterdams Andalusisch Orkest. Op vrijdag 20 maart te zien in het Lindenberg Theater, als onderdeel van het Programma voor de stad.  

Het boek Een jihad van liefde van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck, is inmiddels meer dan 100.000 keer verkocht. Het vertelt het indrukwekkende verhaal van de Belgische metrochauffeur uit Molenbeek die zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen verloor bij de terreuraanslag in de Brusselse metro. Het boek geeft uitdrukking aan Mohameds liefde, verdriet en veerkracht, net als zijn inspirerende en hoopvolle oproep om medemenselijkheid. In het tv-programma De Afspraak, werd het interview met Mohamed het best bekeken fragment ooit op de Vlaamse televisie. El Bachiri werd afgelopen maandag 4 november bekroond met de Konstanzer Konzilpreis, een prijs die elke twee jaar wordt uitgereikt aan mensen die bijdragen aan een toleranter Europa. In november 2019 verscheen de opvolger van het boek, getiteld De odyssee van Mohamed.

Over de voorstelling ‘Jihad van Liefde’

Jihad van Liefde is een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een voorstelling waar zowel ruimte is voor de hoopvolle boodschap als voor de rauwe pijn. 

Nagesprek Amnesty International

Bij deze voorstelling vindt een nagesprek plaats in de zaal, in samenwerking met Amnesty International. Tijdens het nagesprek gaan bezoekers van de voorstelling met elkaar in dialoog over de thema’s uit de voorstelling onder leiding van een gespreksleider. Duur: ongeveer 30 minuten. 

Programma voor de stad

De voorstelling Jihad van Liefde is onderdeel van het ‘Programma voor de stad’. Naast het veelzijdige aanbod van LUX, Stadsschouwburg Nijmegen en de Lindenberg is er eigenlijk nog zoveel meer moois te zien en te ontdekken in theaterland. Ook die voorstellingen verdienen volgens de drie theaters een plekje in onze stad. Daarom presenteren zij in seizoen 2019/2020 samen een extra programma met vier bijzondere voorstellingen die je als Nijmegenaar absoluut niet mag missen, waarvan Jihad van Liefde de afsluiter is.

Praktische informatie

Wanneer: vrijdag 20 maart
Waar: de Lindenberg
Tijd: aanvang om 20:30u
Meer informatie: https://www.delindenberg.com/programma-voor-de-stad/

Credits

tekst & bewerking: Sarah Ringoet | regie: Eran Ben Michaël (George & Eran Producties) | spel: Mohammed Azaay | gebaseerd op het boek Een jihad van liefde van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck, uitgegeven door De Bezige Bij | muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest | decor- en lichtontwerp: "Silent Fragments of an Explosion…in the mind” door Kouwenhoven&Kranendonk | producent: Meervaart & Senf i.s.m. Amsterdams Andalusisch Orkest en George & Eran Producties | campagnebeeld: Curly & Straight

Dit vind je misschien ook leuk