Introdans danst AMAZING ASIA en FANTASIA in Stadsschouwburg Nijmegen

Van vrijdag 11 december tot en met dinsdag 15 december a.s. danst Introdans een reeks van totaal acht voorstellingen in Stadsschouwburg Nijmegen. De gezelschap trapt af met twee avonden AMAZING ASIA, met de wereldpremière in a reflective landscape van Regina van Berkel en de Introdans-première Kaash van Akram Khan. Op zondag 13 december wisselt het decor naar dat van de fantasierijke en humoristische familievoorstelling FANTASIA. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus bevatten de voorstellingen geen pauze en danst Introdans soms meerdere keren op een dag.

AMAZING ASIA

Azië, het grootste, meest drukbevolkte en misschien ook wel meest fascinerende continent, vormt de inspiratiebron voor het nieuwe Introdans-programma AMAZING ASIA. Roel Voorintholt, artistiek directeur van Introdans: “Introdans heeft de afgelopen jaren in onder meer China, Hongkong, Singapore, Korea, Indonesië, Maleisië en Thailand opgetreden en die ervaringen hebben niet alleen op mij, maar ook op onze dansers diepe indruk gemaakt. Tijd om ons, terug in Nederland, eens verder in de Aziatische cultuur te verdiepen.”

De Nederlandse choreografe Regina van Berkel maakt op verzoek van Voorintholt een nieuwe creatie voor AMAZING ASIA. Ze laat zich hiervoor inspireren door de schoonheid van Azië en verder ook door muziek van onder anderen de Chinese componist Zhou Long. Daarnaast bestaat het programma uit de langverwachte Introdans-première van Kaash, een van de meesterwerken van de Brits-Bengaalse, internationaal gelauwerde topchoreograaf Akram Khan.

FANTASIA

Vindingrijkheid, fantasie en humor staan centraal in de nieuwe Introdans-familievoorstelling FANTASIA. Introdans danst WHIM, Fractured Fairytale van Alexander Ekman. Deze Zweedse choreograaf staat bekend om zijn heerlijke, aanstekelijke humor. Hij wordt vooral geroemd om zijn meesterlijke timing en de theatrale gekkigheid in zijn choreografieën. Daarnaast is Gallery van Alwin Nikolaïs te zien. Deze in 1993 overleden Amerikaan werd in zijn hoogtijdagen alom geroemd om zijn onuitputtelijke creativiteit en het creëren van ware magie. 

Introdans beweegt je

Introdans geeft op een creatieve, verrassende wijze een eigentijdse invulling aan ballet. Wervelend, de zwaartekracht tartend, neemt Introdans iedereen mee in de totaalbeleving van dans: vol passie en met internationale klasse.

Introdans gelooft dat de taal van dans zó universeel is dat dit hele generaties bindt en in beweging brengt. Dit doet Introdans door aansluiting te houden met een breed publiek en met hen actief de verbinding aan te gaan. De voorstellingen worden gedanst voor jong & oud(er) en er zijn activiteiten en projecten voor heel veel verschillende doelgroepen. Want Introdans beweegt je. www.introdans.nl

Dit vind je misschien ook leuk