Inschrijving wielerkoers Omloop der Zevenheuvelen geopend

Wielerliefhebbers die op zaterdag 9 juli willen deelnemen aan de recreantenwedstrijd van de Omloop der Zevenheuvelen, kunnen zich vanaf vandaag aanmelden. Na twee jaar geen Omloop der Zevenheuvelen, komt er in 2022 weer een breed wielerevenement met een toertocht én wedstrijden op dezelfde dag. Alle finishers komen samen in het sfeervolle start-finishgebied; door de organisatie omgedoopt tot ‘Village Arrivée’. Dit jaar is er een dubbele primeur: Zowel bij de wielerkoers als bij de toertocht staan nieuwe categorieën op het programma.

Drie wedstrijdonderdelen en toertocht

De vierde editie van 'De Omloop' bestaat uit drie wedstrijdonderdelen van verschillend niveaus op een afgesloten parcours en een toertocht voor recreatieve wielrenners: 'FAKRO's Mooiste'. Op het wedstrijdprogramma is voor het eerste een nationale dameskoers opgenomen. Deze wedstrijd maakt onderdeel uit van de KNWU Womens Cycling Series. De herenkoers is dit jaar opgenomen op de kalender van de U23 Road Series, een Nederlands-Belgische beloftencompetitie. Daarnaast is er weer een wedstrijd voor fanatieke recreanten opgenomen. Aanmelden kan via de KNWU. Aanvullende informatie is te vinden op de website van de organisatie (https://www.omloopderzevenheuvelen.nl/recreanten/ ). Ook vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website.

Nieuw: Graveltoertocht

Recreatieve deelnemers hebben bij de Omloop der Zevenheuvelen keuze uit vier verschillende routes. Naast de drie bekende toerafstanden van 80, 110 en 140 kilometer op de weg, is er deze editie ook een graveltoertocht van 80 km door de prachtige landschappen in en rond het Rijk van Nijmegen. Bijna 90% van de gravelroute gaat over onverharde wegen. De inschrijving voor de toertochten opent binnenkort op de kalender van de NTFU. Beperkt aantal startbewijzen Voor de FAKRO’s Mooiste toertocht hoopt de organisatie op ruim 1.000 deelnemers. "Hoe meer wielerliefhebbers we kunnen laten zien hoe geweldig je in deze omgeving kunt fietsen, hoe beter", aldus Joost van Wijngaarden, voorzitter van de Omloop der Zevenheuvelen. “Samen met FAKRO Nederland, hoofdsponsor van de toertocht, hebben we onze ambitie dit jaar op een ruime duizend toerdeelnemers gesteld”.

Aan de Women Cycling Series en U23 Road Series doet een vast aantal geselecteerde ploegen mee. Aan de recreantenkoers kunnen 150 deelnemers meedoen. De eerste 150 inschrijvers zijn zeker van een startbewijs. Daarna wordt er een reservelijst aangelegd om afmeldingen op te vangen. "De afgelopen jaren zagen we dat de wedstrijddeelnemers erg enthousiast waren over ons evenement en de startplaatsen binnen no-time waren vergeven", blikt Van Wijngaarden vooruit op een nieuwe stormloop op de inschrijfbewijzen.

Goede doel: Energy4All

Evenals vorig jaar zet de Omloop der Zevenheuvelen zich ook dit jaar weer in voor het goede doel. Naast een bedrag vanuit de organisatie, kunnen deelnemers bij aanmelding aangeven of en hoeveel zij willen bijdragen aan het goede doel van dit jaar: Energy4All. Een stichting die zich inzet om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven en zo snel mogelijk een medicijn te vinden om deze ziekten te stoppen.

Voor meer informatie en inschrijven: www.omloopderzevenheuvelen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...