In het nieuwe biebseizoen is weer van alles te doen

In de bibliotheek kun je natuurlijk heel veel boeken en tijdschriften lezen en lenen, maar er gebeurt nog véél meer! Wat dacht je van kindercolleges, digitale workshops, voorstellingen, lezingen en schrijf- en muziekcursussen? In het nieuwe programmaboekje van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn alle activiteiten voor het seizoen 2019/2020 gebundeld. “Inspirerend, uitdagend en zeer divers”, aldus directeur-bestuurder Bert Hogemans.

Natuurlijk zijn er ook dit seizoen weer een aantal bekende auteurs te gast in Bibliotheek De Mariënburg. Op zondag 6 oktober komt Griet Op de Beeck langs om te vertellen over haar nieuwe roman ‘Let op mijn woorden’. Heb je zelf schrijfaspiraties? Stadsdichter Wout Waanders geeft in verschillende Nijmeegse bibliotheken gratis schrijftips en advies.

Leren en proberen

Kinderen kunnen bij de Digi Playground in verschillende bibliotheken naar hartenlust experimenteren met nieuwe digitale technieken, zoals robots, 3D-printen en Virtual Reality. Tijdens de kindercolleges leer je o.a. hoe je astronaut wordt, wat een politieagent allemaal doet en Chinese tekens schrijven. Op zondag 15 september ga je tijdens het kindercollege van wetenschapsjournalist Govert Schilling op reis door de ruimte en tijd in Bibliotheek De Mariënburg. Bijna alle jeugdactiviteiten in de bieb zijn gratis toegankelijk.

Nieuw in de bieb

Nieuw dit jaar is de DigiDemo 50+. Tijdens deze demonstraties kunnen 50-plussers kosteloos kennismaken met nieuwe digitale technieken, zoals Virtual Reality, robots en een greenscreen. Tijdens de kersverse activiteit ‘Verhalen uit de teletijdmachine’ vertellen voorlezers verhalen aan kinderen over andere tijden en werelden. Ook nieuw is het avondvullende programma ‘De keuze van…’ in Bibliotheek De Mariënburg. Nijmegenaren met een bijzonder talent mogen deze avond zelf invullen en gasten uitnodigen. Het spits wordt op 18 november afgebeten door chef-kok Emile van der Staak van restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen.

Meer weten over het nieuwe programma van de Bibliotheek Gelderland Zuid? Kijk op www.obgz.nl/agenda voor meer informatie. Of pak een programmaboekje mee in de bieb. Voor mensen die op zoek zijn naar hulp bij taal of digitale zaken is de brochure ‘Hulp bij de Nederlandse taal/Digitaal op weg’ beschikbaar in de bibliotheek.

 

Dit vind je misschien ook leuk