Hoedje van de Wind: Verbindt Valkhofpark met Gelderse stadsparken

Met het kunstproject 'Hoedje van de Wind' worden drie bijzondere stadsparken; Sonsbeekpark, Lingenzegen en Valkhofpark verbonden

Kunstproject van stad en Landschap 

Vanuit de wandelroute 'Flora Romana' vormen de 'Hoedjes van de Wind' een tijdelijke tussenstop in de route. Met dit kunstproject speelt de wind een belangrijke rol tussen het kunstproject met de 'Hoed' en de heersende windrichting. De 'Hoed' kijkt als het ware samen met ons mee door de gaten in de kartonnen doos, waar de 'Hoed' zich nu bevindt.

Zadenreis van de verwondering 

Vanuit de wandelroute 'Flora Romana' komen ook speciale bloemenzaden in beeld. Van sommige bloemen zadensoorten zijn ook vooral afhankelijk van de heersende windrichting om deze zich te kunnen laten verspreiden.Doordat de bloemenzaden uiteindelijk in hogere luchtlagen begeven, kunnen de bloemenzaden zich soms wel tientallen kilometers lang door de wind worden meegenomen. Ook vlinders laten zich vaak meedragen door de heersende windrichting en zorgen met de zaden vanuit de lucht, waarbij de biodiversiteit van stad en landschap op een natuurlijke manier langzaam zuilen doen vergroten. Soms kunnen mensen daarbij een handje helpen om de stadsparken en het landschap zo natuurlijk mogelijk te doen beheren en in te gaan richten.

Dit vind je misschien ook leuk...