Grensgebieden: in gesprek over grensoverschrijdend gedrag

In Grensgebieden gaan Aafke Romeijn en Marijn de Vries onder leiding van Lotte Lentes in gesprek over grensoverschrijdend gedrag. Dichter Sophia Blyden draagt voor. Het programma vindt plaats op dinsdag 26 maart van 20.00 tot 21.45 uur in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen.

Waar ligt de grens? Bij een grap? Bij een aanraking? Het recentelijk gepubliceerde rapport over grensoverschrijdend gedrag bij de NPO laat wederom zien dat dit een belangrijk gesprek blijft om te voeren. Nog belangrijker wordt de vraag hoe vrouwen hun grenzen kunnen herkennen en aangeven.

Gasten Aafke Romeijn en Marijn de Vries gaan onder leiding van Lotte Lentes met elkaar en met het publiek in gesprek over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer en daarbuiten. Muzikant en schrijver Aafke Romeijn was recentelijk betrokken bij de totstandkoming van een onderzoek naar grensoverschrijdend en ongewenst gedrag in de muziekwereld, en spreekt zich daar al jaren tegen uit. Marijn de Vries is voormalig wielrenner die zich al verschillende keren heeft uitgesproken tegen ongewenst gedrag in de sport- en mediawereld. Daarnaast zal dichter Sophia Blyden komen voordragen. Blyden schrijft over wat het betekent om vrouw te zijn.

Deze avond is onderdeel van Raak me aan, een programmareeks van Arthouse LUX en Bibliotheek Gelderland Zuid rondom en op Internationale Vrouwendag en onderdeel van de Gelderse Vrijheidsdagen. De programma’s gaan over de grenzen en grenzeloosheid van aanraken.

Kaarten kosten € 5 voor bibliotheekleden en studenten, en € 7,50 voor overige bezoekers. Ze zijn verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid: www.obgz.nl/agenda.

Dit vind je misschien ook leuk…