Kunst op de Kast Expositie Helen Arenz

Ruim dertig werken van de Nijmeegse fotograaf Helen Arenz worden van 12 mei tot en met 5 juli tentoongesteld bij creatieve smeltkroes ZaadeL Makerij in Nijmegen-Oost. In de expositie Volle maan geeft Arenz zichzelf bloot zonder dat zij zelf expliciet te zien is.

Helen Arenz

Haar zelfportretten zijn sferische, vaak nachtelijke weergaven van landschappen, bomen en dieren die een persoonlijk proces van verandering en bevrijding symboliseren. Naast een veelzijdige loopbaan waarin Arenz anderen in hun kracht zet, geeft het maken van foto’s haar de mogelijkheid haar eigen ruimte te pakken. De fotografie laat haar helen, plaatst pijn in perspectief en ontwikkelt haar zelfbeeld. Bij ZaadeL Makerij toont Arenz niet alleen haar foto’s, maar ook zichzelf.

Samenbrengen

Vanuit haar nieuwsgierigheid naar mensen en andere culturen, haar afkeer van ongelijkheid en haar liefde voor ontmoeten en eten was Helen Arenz (Schiedam 1969) in 2007 één van de oprichters van Wereldkoks, een praktijkschool voor nieuwkomers die hun talenten inzetten om taal en andere competenties te leren en samen te koken. In 2011 kwam daar The Learning Factory uit voort. Sinds 2022 is Arenz betrokken bij het cultuurprogramma van de Internationale Schakelklas aan het Rijn IJssel in Arnhem. Van 2014 tot en met 2019 studeerde ze aan de Amsterdamse Fotoacademie. Met haar afstudeerproject Illusie of werkelijkheid? zette zij de toon voor haar fotografie.

Opening & ZaadeL-borrel 12 mei 2023

Op vrijdag 12 mei 2023 opent de tentoonstelling Volle maan – Fotografie van Helen Arenz. Na de inloop met een welkomstdrankje is er om 17.30 uur een introductie door Ingeborg Laninga, eigenaar van ZaadeL Makerij, en draagt kunsthistoricus Karin van Lieverloo haar reflectie op het werk van Helen Arenz voor. Daarna is de ruimte voor inspirerende ontmoetingen en overpeinzingen bij de tweemaandelijkse ZaadeL-borrel voor makers, kijkers en dromers (entree gratis).

Meer informatie: www.helenarenz.nl - www.kaatkunstentekst.nl - www.zaadel.nl 

Dit vind je misschien ook leuk…