Er is / Is er: Fotografie van Roselien Hassing bij ZaadeLMakerij

Er is / Is er heet de tentoonstelling van werk van analoog fotograaf Roselien Hassing die op 3 maart 2023 opent bij ZaadeL Makerij. De in Nijmegen woonachtige Hassing (Oldenzaal 1993) exposeert een tiental kleurenfoto’s waarin zij zowel de wereld om haar heen als die in haar zelf vastlegt. 

Met haar fotografie keert zij van buiten naar binnen en bevraagt zij of wat zij ziet er ook werkelijk is. Bestaat het echt of alleen in haar hoofd? In haar foto’s houdt Hassing tijd en ruimte, kleur en beweging vast. Stuk voor stuk zijn het schilderijen van licht waarin haar gevoel en de ervaring van de beschouwer beeldbepalend zijn. Na een Artist in Residence in Noorwegen zoekt Hassing nu in Nijmegen verdieping van haar kunstenaarschap.

Artistieke ontwikkeling

In 2017 studeerde Roselien Hassing af op Fine Art aan de AKI ArtEZ Academie voor Art & Design in Enschede. Zij kreeg direct de SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs, exposeerde veelvuldig en verbleef in 2021 in het Halsnøy Kloster in Noorwegen voor een Artist in Residence. Van het Fondskwadraat ontving zij vorig jaar een beurs voor het maken van een solotentoonstelling. Met haar huidige studie Continentale Filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen weet zij haar kunstenaarschap te intensiveren.

Opening & ZaadeL-borrel 3 maart 2023

Op 3 maart 2023 opent de tentoonstelling Er is / Is er – Fotografie van Roselien Hassing. Na de inloop is er om 17.30 uur een welkom van Ingeborg Laninga, eigenaar van ZaadeL Makerij, en draagt kunsthistoricus Karin van Lieverloo haar reflectie op het werk van Hassing voor. Daarna is de ruimte voor inspirerende ontmoetingen en overpeinzingen bij de tweemaandelijkse ZaadeLborrel voor makers, kijkers en dromers.

www.roselienhassing.com - www.zaadel.nl - www.kaatkunstentekst.nl

Dit vind je misschien ook leuk…