EMMY-winnende regisseur Elisabeth Hesemans is eerste gast webinar Filmhub Oost

Filmhub Oost organiseert op maandag 13 maart, maandag 27 maart en woensdag 29 maart een reeks webinars over hoe filmeducatie kan worden toegepast binnen het thema Burgerschap op scholen. Filmhub Oost is aanjager van film- en beeldeducatie.

Kabam!

Onder de gasten, die de komende maanden bekend gemaakt zullen worden, is o.a. Elisabeth Hesemans, regisseur van de kleuterdramaserie Kabam! (KRO-NCRV). In de serie staan herkenbare kinderangsten centraal. De serie laat zien dat iedereen wel eens bang is en toont op een speelse manier dat er vaak ook een oplossing voor handen is. Met een beetje fantasie, zo doe je dat gewoon!

De serie Kabam! werd vannacht in New York uitgeroepen tot beste live-action kinderserie bij de International EMMY Awards 2022. Elisabeth Hesemans nam, samen met collega’s, de prijs live in ontvangst. De Theatermakerij en Taartrovers hebben met steun van Filmhub Oost ook lesmateriaal ontwikkeld voor het primair onderwijs om de thema’s die in Kabam! aan bod komen te bespreken met de klas. Het lesmateriaal is te vinden op de website van Filmhub Oost, via deze link.

 

Aanmelden

Tijdens deze online seminars, die met name bedoeld zijn voor leraren in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs, zullen diverse gasten spreken over hoe film kan aansluiten bij dit vak en hoe leraren hiermee jongeren gemotiveerd krijgen om zich te verdiepen in de verschillende onderwerpen. Film- en beeldeducatie lenen zich namelijk perfect om lesstof te behandelen, om moeilijke onderwerpen bespreekbaar en inzichtelijk te maken en sluiten het best aan op de belevingswereld van jongeren.

Geïnteresseerden voor het webinar kunnen zich aanmelden via deze link. De webinars zijn gratis, online toegankelijk.

Dit vind je misschien ook leuk...