Een hert onder de riem van een buurtgenoot

Op de website van de Nijmeegse Crisisraad is het nu mogelijk om crisisadviezen te krijgen van mensen uit je eigen wijk. Klik op de stadskaart en krijg een ‘hert onder de riem’ van buurtgenoten. Ook is het mogelijk om op leeftijdscategorie te selecteren. 

Nijmegenaren gaven elkaar via de Nijmeegse Crisisraad de afgelopen weken volop tips hoe je de coronacrisis doorkomt: van twintigers tot bewoners van een zorgcentrum. Nu duidelijk is dat de crisis nog lang niet bezworen is, blijven inzendingen meer dan welkom. Zorgcentra en seniorencomplexen kunnen zich via de website melden als ze papieren versies van het formulier willen ontvangen. 

Hartverwarmende reacties

Stadsdichter Wout Waanders, een van de initiatiefnemers van de actie, is heel blij met de oogst tot nu toe. “Mensen nemen echt de aandacht voor een mooie reactie. En altijd staat er wel iets in waarvan ik denk: dat moet ik onthouden. Ik vind het ook mooi om te zien dat het overal vandaan komt: vanuit elke buurt, elke hoek. Van wijsheden in plat Nimweegs, tot iemand die een gedicht citeert.” Zo tipt de 68-jarige Bernard uit Zwanenveld 'Het dorp' van Wim Sonneveld vanwege de tekst en de muziek. Hij schrijft: "Ik krijg rillingen bij dit lied en verlang naar dat gevoel van saamhorigheid maar ook onze verantwoordelijkheid. Vroeger was het meer moeten, nu kunnen we zelf kiezen! Dus ook kiezen om rekening met elkaar te houden. Ik wens allen veel goeds en het komt ook weer goed!"

Waar vind je de Nijmeegse Crisisraad?

De Nijmeegse Crisisraad is te vinden op www.nijmeegsecrisisraad.nl. Ook heeft de Crisisraad een Instagramaccount (@hertonderderiem) en een Facebookaccount (Hert onder de riem). Op de website van De Gelderlander zijn regelmatig bloemlezingen te vinden van de inzendingen. 

De Nijmeegse Crisisraad is een initiatief van stadsdichter Wout Waanders, striptekenaar Jelko Arts, websitebouwer Sebastiaan Andeweg en de Bibliotheek Gelderland Zuid.