Duitse Valkhofbunker geopend

In het Valkhofpark te Nijmegen ligt een onbekend en bijna ondergronds historisch gebouw: de Duitse Valkhofbunker uit de Tweede Wereldoorlog, gebouwd in 1943. Deze maakte onderdeel uit van in totaal drie bunkers in het Valkhofpark, de andere twee zijn na de oorlog vernietigd. In de bunker is een tentoonstelling ingericht over de Duitse verdediging en de bevrijding van Nijmegen.

Tijdens de bevrijding van Nijmegen is hard gevochten in het park om de Waalbrug te bevrijden. In de bunker, achter 1,5 meter dikke betonnen muren stonden twee mitrailleurs en een radiokamer om contact te houden met troepen elders. Na de oorlog is op het dak een uitzichtpunt over de Waal gekomen en raakte de Valkhofbunker in de vergetelheid.

Sinds 2016 wordt de Valkhofbunker regelmatig door vrijwilligers geopend. Dit jaar zijn ze opnieuw geopend op 6, 7, 26, 27 mei, 17, 18 juni, 8, 9, 29, 30 juli, 18, 19 augustus, 9, 10, 16, 17, 30 september, 1, 21, 22, oktober, 11, 12 november. De bunker is gratis te bezoeken en open van 12:00 t/m 16:30 uur. Wil je de bunker bezoeken buiten deze dagen of kom je met een grote groep neem dan contact op met info@valkhofbunker.nl. De vrijwilligers leiden je graag rond.

Wil je het verleden ook levend houden? Stichting Valkhofbunker is altijd opzoek naar nieuwe vrijwilligers. Geïnteresseerd? Neem contact op met info@valkhofbunker.nl

Meer informatie vind je op www.valkhofbunker.nl

Dit vind je misschien ook leuk…