Bezoekers van Drift

Drift Festival maakt line-up 2024 bekend

De lente lonkt al langs de Waal, waar Drift zich opmaakt voor de twaalfde editie van Drift Festival dat op zaterdag 8 juni 2024 gepland staat. De organisatie maakte deze week de line-up van het festival bekend. De kaartverkoop van het festival is gestart en Phase 1 is inmiddels zelfs al uitverkocht.
 

Tegen de machtige achtergrond van culturele hotspot de NYMA ontvouwt twee keer per jaar een muzikale vrijplaats, en het programma van de aankomende lente-editie is er een waar zowel Drift-debutanten en muzikale fijnproevers zich in thuis kunnen voelen. Dit jaar gaat de organisatie terug naar de basis, met een aantal intiemere podia, een breder geluid, onontdekte hoekjes en een sterker kruip-door-sluip-door-gevoel.

Bezoekers zien er onder andere internationale zwaargewichten en aanstormende legendes als Freddy K, Hunee, Hyperaktivist, Lady Starlight, Marie Montexier, Julian Muller en Vladimir Dubyshkin. Traditiegetrouw krijgen ook Nederlandse artiesten een hoofdrol toebedeeld, waaronder dit jaar aan Rotterdamse grootheid ROD, de opkomende Nijmeegse trance-formatie SUPERSTRINGS, De School-resident Fafi Abdel Nour, het Utrechtse Slapfunk-label, Jarreau Vandal en live-optredens van lokale iconen als ESHU, Tripeo en Robin Kampschroer.
 

Om de toegankelijkheid van het festival te vergroten zijn de ticketprijzen, beginnend bij €43,-, deze lente aanmerkelijk lager dan afgelopen herfst, en net als altijd werkt de organisatie aan een kleinere ecologische voetafdruk dan bij voorgaande edities. De iconische Vasim, die in 2023 haar rentree maakte, wordt dit jaar opgedeeld in één groter en één intiemer podium. Het omliggende industriële terrein zal ook dit jaar weer stralen dankzij de beste elektronische muziek uit alle windstreken: van house tot techno, jungle, bass, baile funk en rave.
 

Tickets voor Drift Festival zijn te koop via www.driftomtedansen.nl.

Dit vind je misschien ook leuk…