Doe mee aan de Brandgrenswandeling op 21 februari

Oproep! Doe mee aan de Brandgrenswandeling in de Nijmeegse binnenstad. Op 21 februari staan we stil bij het moment vlak voor het toeslaan van het noodlot: het bombardement op het stadshart van Nijmegen en de branden die daarop volgden. We staan stil bij het moment dat deze mensen nog bij ons waren niet wetend wat hen te wachten stond. Vol dromen, voor henzelf en hun kinderen. 

Om 19.30 precies luiden de klokken van de St. Stevenskerk en nemen we gezamenlijk plaats op de brandgrens met een lichtje in de hand. De brandgrens ligt rond het gebied dat door het bombardement en de branden getroffen werd, aangegeven met bijna 800 markeringen in het wegdek, één voor elk slachtoffer.

Dus roepen we jou, je vrienden, je familie op om samen met mij stil te staan bij het verleden en bij de hoop voor de toekomst. Een toekomst met nieuwe dromen. Vanaf 18.45 uur is de mogelijkheid om hiervoor bij de Molenstraatkerk een lichtje op te halen.

Daarna is er tot 21.00 de mogelijkheid om de hele Brandgrensroute te lopen waar je langs de route meerdere Nijmeegse koren hoort zingen en zijn er op vier locaties ‘Lichtherinneringen’ te zien. Dit zijn bewegende lichtprojecties, die herinneren aan het bombardement. Er is een gezamenlijke afsluiting om 21.00 uur op Plein 1944.

Lees meer over 80 jaar vrijheid in Nijmegen

Dit vind je misschien ook leuk…