De Week van Drift

Voordat de lente écht losbarst op het NYMA-terrein, dompelen Stichting SInus en Drift je van 6 t/m 9 juni een week lang onder in de wereld van elektronische muziek, clubcultuur en de kunst die eruit ontspringt. In De Week van Drift ontdek je bijzondere films, hoor je one-of-a-kind livesets, interviews, check je zinnenprikkelende installaties en nog veel meer. 

Elektronische muziek is meer dan dansen alleen. Sterker nog: voor een deel van de samenleving is het de hartslag waarop het leven zich voortbeweegt. Daarom duik je in De Week van Drift samen met Stichting SInus en Drift in de bijzondere manieren waarop kunst, muziek, cultuur en mensen elkaar telkens weer weten te vinden op de dansvloer. De events beogen bezoekers te inspireren om elektronische muziek verder te bevragen, waarbij we stilstaan bij verschillende (digitale) mogelijkheden om muziek te luisteren en te beleven.

Programma

Het event vindt plaats van dinsdag 6 t/m vrijdag 9 juni 2023. Op dinsdag wordt de docu/film Raving Iran in LUX vertoond. Woensdag geeft Elias Mazian een college in De Vereeniging. Donderdag worden drie shortfilms bij Hubert vertoond in samenwerking met Go Short, waarvan een film van live soundtrack wordt voorzien door Kessler. Op vrijdag wordt afgesloten in Doornroosje, waar Lyra Pramuk en Oceanic live optreden en men twee installaties van Martina Raponi en Mint Park kan beleven.

Meer over De Week van Drift is te vinden op www.driftomtedansen.nl

Dit vind je misschien ook leuk…