De ‘nieuwe’ Achtertuin gaat weer open

Op 14 en 15 mei heropent De ‘nieuwe’ Achtertuin met twee feestelijke openingsdagen. De Achtertuin is een paar meter naar achteren verplaatst en is aangekleed met een compleet nieuw terras, nieuwe verlichting, nieuwe menukaart en een nieuwe dansvloer. De entree van De Achtertuin is vanaf nu altijd gratis toegankelijk. Bekijk het hele programma van mei op www.achtertuin.nu.

De Achtertuin wist al twee zomers Nijmegen op de kop te zetten. Van seated only terrassen tot aan de wildse dansfeesten, De Achtertuin experimenteerde zich rot. Op 14 mei heropent De Achtertuin haar ‘deuren’.

Brent Roozendaal: “De ‘nieuwe’ Achtertuin wordt precies zoals we het aanvankelijk, voor alle corona-heisa, hadden uitgedacht. Het is een bruisende biergarten waar altijd wel iets te doen is. Schuif gezellig aan en geniet met goed gezelschap van lekker eten, een relaxte sfeer en goede muziek. Buik vol en kriebelende voeten? Dan schuiven we lekker door naar de dansvloer”. Een gemiddelde dag in De Achtertuin start met een goede borrel en eindigt idealiter voor de dj booth, waar De Achtertuin een divers en actueel programma programmeert samen met een bont gezelschap aan creatieve partners, dj’s en artiesten uit de omgeving en daarbuiten.

De Achtertuin heeft in haar nieuwe opzet geen ‘entreepoort’ of meer. Daarom is De Achtertuin altijd gratis en vrij toegankelijk voor iedereen. Diede Overbeek: “We creëren hiermee een open karakter en zorgen ervoor dat een bezoek laagdrempelig blijft waardoor iedereen zich welkom kan voelen.”.

Feestelijke opening

Op zaterdag 14 mei vanaf 14:00 vindt de feestelijke opening van De Achtertuin plaats. Op het programma staat een scherpe selectie house en disco dj’s met o.a Lysah, Shady Lady, Scusi Bravado en Cleanfield. De zondag wordt ingevuld in samenwerking met het meest tropische feestje van Nijmegen; Jiwa Jiwe. Het belooft prachtig weer te worden dus het lijkt erop dat alle ingrediënten aanwezig zijn voor een grandioos openingsweekend.

Dit vind je misschien ook leuk...