De Liedjesfabriek viert 15e verjaardag met Sponsor Dansmarathon

De Liedjesfabriek viert in 2023 haar 15-jarig bestaan. Sinds 2008 biedt de Nijmeegse stichting een muzikaal medicijn aan zieke kinderen in heel Nederland. En dat bijzondere jubileum wil De Liedjesfabriek met zo veel mogelijk Nijmeegse basisschoolleerlingen vieren tijdens de Sponsor Dansmarathon. Leerlingen dansen tijdens een muzikaal dagdeel op school of op de BSO geld bij elkaar voor het goede doel.

Afgelopen 15 jaar is De Liedjesfabriek uitgegroeid van een klein Nijmeegs initiatief naar een erkend goed doel dat in alle Nederlandse kinderziekenhuizen actief is met haar muzikanten, waaronder het Amalia Kinderziekenhuis in Nijmegen. De muzikanten schrijven liedjes en maken muziek met kinderen die ziek zijn en die wel een muzikale oppepper kunnen gebruiken. Het resultaat is een persoonlijk lied, professioneel opgenomen en gemixt, waar ze apetrots op kunnen zijn.

Doel van de stichting is om tijdens het jubileumjaar met zoveel mogelijk basisscholen in thuisstad Nijmegen een Sponsor Dansmarathon te organiseren en zo samen geld op te halen voor de activiteiten van De Liedjesfabriek in het Amalia Kinderziekenhuis. De communicatiemiddelen, de playlist en de aankleding van de Dansmarathon worden verzorgd door De Liedjesfabriek. Scholen en BSO’s kunnen zelf bepalen op welke datum en op welke locatie ze een marathon willen organiseren.

Geïnteresseerde scholen kunnen zich aanmelden bij De Liedjesfabriek via mark@liedjesfabriek.nl. Meer informatie is te vinden op de website www.liedjesfabriek.nl/dansmarathon.

Dit vind je misschien ook leuk…