De Dag van het Levenslied op Moederdag

Op zondag 14 mei (Moederdag) vindt in het Valkhofpark in Nijmegen De Dag van het Levenslied plaats, hét gratis smartlappenfestival met een knipoog. Om 18:00 betreedt bijvoorbeeld John de Bever het podium. Inmiddels nationaal bekend met de realityserie ‘De Bevers’, maar de bezoekers van dit festival kennen hem al jaren van de megahit ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’.

Zakdoekjes

Er is geen enkel ander festival in Nijmegen waar alle vormen van emoties worden aangemoedigd. Huilen, nuilen, lachen, proesten, proosten en meezingen, het mag allemaal. Het levenslied gaat natuurlijk over alles wat het hart aangaat en dat mogen de bezoekers van het festival ook ervaren. Iedereen wordt meegesleept in een bomvol en vrolijk programma met een enorme diversiteit aan smartlap acts.

Van stevige rocknummers tot de meest dramatische ballades of de bekendste klassiekers tot een compleet blaasorkest, alles komt voorbij. En natuurlijk is het allemaal met een vrolijke knipoog, want je moet soms zelfs de smartlap niet al te serieus nemen. Maar neem voor de zekerheid toch maar een zakdoekje mee, je weet nooit welke artiest jou ineens kan raken met zijn/haar gevoelige teksten.

Sing, Nuil, Lach, Huil en Bewonder

Zing en lach dus mee met Nederlands meest bekende levensliederen en de Nijmeegse gastvrijheid! De vele acts maken deze Moederdag tot een waar feestje, waaronder De Triesto’s, Ronnie en de razende Ronda’s, Van Binsbergen trio, De Bluumkes, Lass mal blasen XXL, Sher, Rooie Rico en Sjon en Sjakkelien. Sommige van deze acts zijn al bijna levensliedveteranen maar ook dit jaar zijn er weer een paar spiksplinternieuwe acts. Dus laat je verrassen. En over verrassingen gesproken, elk jaar sluit het festival af met een zeer grootse geheime act. Maar wie dat dit jaar is, wordt pas op het allerlaatste moment bekend gemaakt.

Kidspodium

Voor kinderen is er tussen 14:00 en 18:00 een speciaal programma bij het kidspodium. Er is bijvoorbeeld een heus hamsterrad voor kids, zijn er circusactiviteiten, een springkussen en een knutselhoek. Dus terwijl de volwassenen genieten van een heerlijk koud drankje, worden de kinderen om de hoek vermaakt door een middag vullend programma. Samen proosten op het goede doel De Dag van het Levenslied steunt dit jaar weer een goed doel. Het festival wil graag haar steentje bijdragen en kiest een maatschappelijk goed doel waarbij het welzijn van groepen mensen voorop staat. Dit jaar is wederom gekozen voor Kinderboerderij De Goffert in Nijmegen. Een deel van de gepinde omzet zal worden gedoneerd en bezoekers kunnen ook hun overgebleven munten inleveren voor een donatie.

Dag van het Levenslied vindt plaats op 14 mei 2023 in het Valkhofpark, tussen 14:00 en 00:00. Entree is gratis. Meer weten? Kijk op www.dedagvanhetlevenslied.nl en www.facebook.com/Dagvanhetlevenslied

Dit vind je misschien ook leuk…