De beste solisten uit Noorwegen komen naar de Stevenskerk

Dit jaar heeft Meesters & Gezellen 2024 als thema 'Norvegr', dat letterlijk 'Noors' betekent. De Meesters zijn leden van 'Det Norske Solsistkor'; de Gezellen zijn, zoals gebruikelijk, gedreven zangtalenten van allerlei nationaliteiten. De dirigent is de geprezen Yuval Weinberg.  

Det Norske Solistkor (Het Noors Solistenkoor) geldt niet alleen als het beste kamerkoor van Noorwegen, maar tevens als een van de vocale topensembles uit de Scandinavische regio. Het koor werd in 1950 opgericht met de bedoeling een toonaangevend ensemble te creëren voor de uitvoering van zowel het klassieke koorrepertoire als de nieuwste koormuziek.  

Meesters & Gezellen, koormuziek van hoog niveau 

Gedurende drie intensieve weken leren jonge zangstudenten, de Gezellen, de vaardigheden die nodig zijn om op het hoogste niveau in een professioneel a capella kamerkoor te zingen. Als Meesters fungeren vier ervaren zangers uit het eigen ensemble van de dirigent. Het leertraject omvat het voorbereiden van een ambitieus concertprogramma en het geven van concerten door heel Nederland.

Het concert vindt plaats opdonderdag 08 februari van 20:30 tot 22:00 in de stevenskerk. Voor meer informatie: https://www.stevenskerk.nl/agenda/meesters-gezellen-2024-norvegr. Voor tickets: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/meesters-gezellen-2024-norvegr.

Dit vind je misschien ook leuk…