De Achtertuin lanceert Crowdfunding voor spectaculaire binnenruimte

Terug van weggeweest en om nooit meer weg te gaan. De Achtertuin vestigt zich permanent op het gerenoveerde, iconische NYMA-terrein met een gloednieuwe binnenruimte. Met 400 m2 binnen tot de beschikking, kan er voortaan het hele jaar door geborreld, gedineerd en gedanst worden, vier seizoenen lang. Een droom die uitkomt voor De Achtertuin en waar de inwoners van Nijmegen een steentje aan bij kunnen dragen.

Van tijdelijk naar permanent 

In 2020 heeft De Achtertuin zich in tijdelijkheid gevestigd op het NYMA-terrein (toen nog Vasim-terrein). Wat begon als placemaking initiatief, is in de jaren daarna uitgegroeid tot een begrip in Nijmegen dankzij de terras- en dansavond-dubbelfunctie. Hier ontstonden nieuwe dansconcepten, kregen beginnende artiesten hun kans op het podium en streken talloze bezoekers neer voor een drankje en een stukje ontspanning. Nu is het tijd voor een uitbreiding, in de vorm van een eigen binnenruimte van zo’n 400 m2! 

Tegenslagen 

De Achtertuin heeft een paar pittige jaren achter de rug. Met een opening tijdens de coronapandemie en een oude vestigingsplek die de voortschrijdende gebiedsontwikkeling in de weg zat, was het van belang om vol moed te blijven kijken naar oplossingen. Ook de bouwput waarin De Achtertuin terecht is gekomen maakte van 2022 een uitdagend jaar. Maar zo gewend, zo gedaan. De focus van De Achtertuin ligt op mogelijkheden. Én die zijn er nu. Brent Roozendaal, mede-eigenaar: “Door de noodgedwongen verhuizing in 2022 kregen we wel de mogelijkheid om een nieuwe binnenruimte van zo’n 400 m2 erbij te betrekken, waardoor we niet meer puur een buitenterras blijven”.  

De binnenruimte

De spectaculaire ruimte van 400 m2 grenst aan het buitenterras van De Achtertuin. Een buitenkans om De Achtertuin vier seizoenen lang open te kunnen houden. “Het wordt een streetfood restaurant, borreltuin en nachtclub in één”, vertelt Pieter Lenting, de nieuwste partner van De Achtertuin. “We brengen het beste van horeca en nachtcultuur samen en gaan we iets doen dat uniek is voor Nijmegen en de wijde omgeving.” Want zodra de klok 23:00 uur slaat, of wanneer buiten de regen je op staat te wachten, dans je voortaan binnen verder totdat de zon opkomt.

Ook het programma krijgt daarmee een facelift. “We gaan met een dedicated programmeur aan de slag”, vertelt Brent. “Uiteraard met de variatie die Nijmegen van ons gewend is, maar met nog hogere kwaliteit. Er staat een hoop te gebeuren, maar daarmee maken we onszelf op voor een top-opening”. Deze staat voor het buitenterras gepland op 5 mei a.s. “We zijn dan nog druk bezig met de binnenruimte, maar we kunnen niet wachten tot we buiten de spreekwoordelijke deuren weer openen!”

Crowdfunding

Maar voordat deze droom uit kan komen, staat De Achtertuin nog een enorme uitdaging te wachten. Het bouwen van de binnentuin en het vernieuwen van de buitenruimte is een flinke klus met bijbehorende flinke investering. Mede-eigenaar Tinus Weijkamp licht het toe: “De stad heeft meer kweekvijvers nodig, plekken waar mensen kunnen experimenteren, plekken waar concepten kunnen bloeien en artiesten kunnen groeien”.

Om dit allemaal te kunnen doen, om voor alle bezoekers én de stad Nijmegen een plek te maken waar alles kan en mag, is de hulp van Crowdfunding ingeschakeld. Dankzij deze Crowdfunding is er inmiddels al 40% van het streefbedrag opgehaald. De crowdfunding campagne loopt tot 30 april. Investeren kan via lening of via voorverkoop. 

Investeren? Bekijk de crowdfingspagina en lees meer over de (bouw)plannen: crowdaboutnow.nl/deachtertuin

Dit vind je misschien ook leuk…