Dans, geluid, video & fotografie komen samen tijdens vijf uur durende live performance van kunstenaar Isabelle Wenzel

Op zaterdag 13 april is er een live performance bij Expo Bart die de hele middag duurt. Acht dansers, een gitarist en een vocalist brengen samen het fotografische werk van performance kunstenaar en fotograaf Isabelle Wenzel tot leven.

Geen enkele beweging of geluid staat vast: alle performers handelen vrij en intuïtief, vanuit vertrouwen in zichzelf en in elkaar. Zo ontstaat een alsmaar bewegend en veranderend beeld; soms langzaam en meditatief, soms actief en speels. ‘Bij improvisatie moet je heel eerlijk blijven tegenover jezelf, en accepteren dat je soms fouten maakt of gek overkomt. Dat hoort bij het menszijn: we zijn niet perfect.’ Isabelle Wenzel.

Als bezoeker word je ondergedompeld in een ervaring waarin dans, geluid, video, mode en fotografie samenkomen. Je bent vrij om lang of kort te komen kijken, van dichtbij of veraf. Isabelle is zelf ook onderdeel van de performance. ‘Hier sluit de performance aan op mijn fotografisch werk: het bevraagt hoe we naar elkaar kijken, welk beeld we elkaar geven en hoe we ons daarvan kunnen bevrijden. Of we ons spiegelbeeld even kunnen loslaten en gewoon accepteren: het is oké, ik ben wie ik ben.’ Isabelle Wenzel.

De Live performance vindt plaats in het kader van de expositie Room of Possibilities van Isabelle Wenzel die nog t/m 21 april te zien is. Expo Bart ontpopt zich tot speeltuin om vrij te experimenteren met beweging en daarmee doorbreekt Isabelle de grenzen van fotografie. Room of Possibilities schept een ruimte voor experimenteren en spelen, voor vallen en opstaan, waarbij de reis belangrijker is dan de uitkomst.

Praktische info:

Datum & tijd: zaterdag 13 april, doorlopend tussen 12:00 en 17:00 uur. Je bent op ieder moment welkom.

Locatie: Expo Bart, Waalplein 6, NYMA-terrein Nijmegen.

Gratis toegang, aanmelden niet nodig.

Bereikbaarheid: www.expobart.nl/info

Dit vind je misschien ook leuk…