Foto expositie Iriscovery

Op 26 juni 2022 vond het Waalzinnig Festival, ‘Art Inclusive’ plaats in en om Lux. Dit 2-jaarlijkse festival wordt geïnitieerd door Lindenberg Cultuurhuis en georganiseerd samen met partners uit de cultuur-, zorg- en welzijnswereld.

Het festival stimuleert iedereen om zich te uiten door middel van kunst in al zijn verschijningsvormen. Art Inclusive staat voor ‘kunst voor en door iedereen.’ Onderdeel van het festival zijn de coproducties. In alle kunstvormen worden mensen met elkaar in contact gebracht om meer begrip voor elkaars leefwereld te creëren en van elkaar te leren.

Expositie IrisCovery

De expositie van IrisCovery is het resultaat van één van deze coproducties. Het Waalzinnig Festival heeft 5 mensen van IrisCovery in contact gebracht met 5 professionele Nijmeegse fotografen: Dennis Vloedmans, Linda Verweij, Wen Versteeg, Thea van den Heuvel en Paul Breuker. Het resultaat van hun samenwerking zie in je in deze foto-expositie. Met deze expositie brengt IrisCovery de diversiteit van mensen onder de aandacht. Ieder mens is een uniek persoon met een eigen verhaal.

Fotografie bleek een krachtig middel om deze verhalen in beeld te brengen. De deelnemers die aan de fotografen zijn gekoppeld, zijn allen cliënt geweest van IrisZorg (IrisCovery is hier onderdeel van). Zij hebben stuk voor stuk te maken gehad met verschillende stigma’s en vooroordelen. Het is tijd om juist de dialoog met elkaar aan te gaan en deze stigma’s en vooroordelen te bespreken. De expositie was afgelopen zomer al te zien in de Mariënburgkapel.

Voor meer informatie over het Waalzinnig Festival kijk je op de site www.waalzinnigfestival.nl of op de Facebookpagina. De volgende editie staat gepland voor 2024.

Dit vind je misschien ook leuk…