Lezing van Sabine Hunnius: Baby’s ZIEn wat jij (niet) ziet

Vanaf het moment dat een baby is geboren, wordt het overspoeld met nieuwe indrukken uit de wereld om zich heen. Maar de manier waarop een baby de wereld waarneemt, is voor een volwassene maar moeilijk voor te stellen. Wetenschapper Sabine Hunnius van het Baby & Child Research Center komt naar muZIEum.

Hoe ziet een baby zijn omgeving? Kunnen pasgeboren baby’s überhaupt al goed kijken? En hoe belangrijk is de rol van kijken in de eerste levensmaanden? In een korte lezing en quiz laat Sabine Hunnus je meer ontdekken over de kracht van kijken als baby. 

Over Sabine

Sabine Hunnius onderzoekt hoe baby’s leren over de wereld om hen heen, hoe ze hun omgeving verkennen, en hoe je nieuwsgierigheid bij jonge kinderen kunt stimuleren. Ook wil zij weten hoe baby’s interacties aangaan met de mensen om hen heen en hoe zij leren om samen met anderen te spelen.

Praktische informatie

Datum: zondag 11 december 2022

Tijden: om 11.00 uur én 12.00 uur

Adres: Ziekerstraat 6b, 6511 LH Nijmegen

Duur lezing: 20 minuten

Deelname: gratis

Maximaal aantal deelnemers per lezing: 20

Aanmelden: via aanmeldingen@muzieum.nl of inloop. Let op vol is vol.

De lezing is onderdeel van het Citylab

Het Citylab is de plek waar wetenschap en maatschappij elkaar ontmoeten. Door experimenten, workshops en lezingen maak je kennis met onderzoek naar hersenen en gedrag. Tegelijk halen wetenschappers waardevolle informatie op. Dit project is een samenwerking tussen muZIEum en het Donders Institute.

www.muzieum.nl

Dit vind je misschien ook leuk...