Arthouse Lux vertoont de openingsfilm én slotfilm van het Nederlands Film Festival

Op vrijdag 22 september barst het Nederlands Film Festival los in Utrecht. Ook in filmtheaters door het hele land kun je genieten van de beste films van Nederlandse bodem. Arthouse LUX organiseert dit jaar drie speciale vertoningen: de openingsfilm Sweet Dreams, de documentaire Mag ik je aanraken? én de slotfilm Zomervacht, naar de bestseller van Nijmeegse auteur Jaap Robben.

Over de openingsfilm Sweet Dreams

LUX trapt op vrijdag 22 september af met de openingsfilm Sweet Dreams van Ena Sendijarević. Op humoristische wijze verkent de film de uitdagingen van familierelaties tijdens het Nederlandse koloniale tijdperk in Indonesië. Sendijarević maakt voelbaar hoe het koloniale verleden nog steeds doorwerkt in onze huidige relaties. Met een speciale inleiding door schrijfster Suze Zijlstra.

Over de film Mag ik je aanraken?

De documentaire Mag ik je aanraken? gaat over het filmen van intieme scènes en seksscènes. Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich veilig voelt op de set en er tegelijkertijd ruimte is om spanning te laten ontstaan? Op woensdag 27 september te zien bij LUX, inclusief nagesprek met filmmaker en actrice Tamar van den Dop en actrice Lina Heijmans.

Over slotfilm Zomervacht

Het NFF sluit dit jaar af met de dramafilm Zomervacht, naar de bestseller van Nijmeegse auteur en dichter Jaap Robben. Een prachtig verhaal over liefde, hoop en moed. Over twee jonge broers die elkaar tijdens een zomervakantie, ondanks hun verschillen, leren kennen. De film is op zondag 1 oktober twee keer te zien in LUX, om 15.00 uur - inclusief voorgesprek met Jaap Robben en regisseur Joren Molter - en om 16.00 uur inclusief Q&A na afloop met de auteur, regisseur en de hoofdrolspelers Jarne en Joël.

Over LUX

LUX is met zeven filmzalen, een theaterzaal, een multifunctionele studio en café het grootste arthouse van Europa. Je kunt er 365 dagen per jaar terecht voor een breed scala aan films, theater- dans- en muziekvoorstellingen, debatten, evenementen en festivals. Daarnaast is het café dagelijks geopend, waar je kunt ontspannen, ontmoeten, verdiepen en je laten inspireren. In 2021 is LUX benoemd in de top 15 meest toonaangevende arthouses van de wereld.

Meer informatie: lux-nijmegen.nl

Dit vind je misschien ook leuk…