ACN Verkent: De stad als skatepark

ACN Verkent: De stad als skatepark: een skate/fietstocht onder leiding van feministisch skatecollectief de Rollende Mina’s. Hoe ziet de openbare ruimte eruit door de ogen van een skater? En hoe maak je van het skatepark een plek voor iedereen? In deze tour per skateboard of fiets – kies zelf je favoriete twee- of vierwieler – ontdek je verschillende skatespots in en rondom het stadscentrum. 

Onderweg vertelt Simone Bauhuis over de Rollende Mina’s als feministisch/queer skateboard collectief en laten ervaren skaters zien hoe je de openbare ruimte als skate ramp of grind rail benut.

ACN Verkent: De stad als skatepark

De Rollende Mina’s, een feministisch skate collectief voor vrouwen en queers, organiseren skatewedstrijden, events en workshops verspreid door de stad vanuit de gedachte dat het skatepark en de openbare ruimte toegankelijk moet zijn voor iedereen. Ze zetten hun voorliefde voor skaten in als het ideale middel om mensen op een laagdrempelige manier met elkaar te verbinden: je hebt alleen een skateboard nodig en een open mindset.

De skate/fietstocht vindt plaats op 11 november van 16:30 – 18:00, en start op Plein Mariënburg Kapel. Tickets 7,50 (gratis voor studenten).

Meer programma's

Een ander programma is ACN Verkent: Designerfietsen in Nijmegen-West. Hoe worden we bewuster van de directe en indirecte impact van stadsvernieuwing op de oorspronkelijke, minder vermogende wijkbewoners? Bekijk het stadsdeel Nijmegen-West door de ogen van schrijver en rapper Massih Hutak. De wandeltocht vindt plaats op 25 november van 16:30 – 18:00 en start aan de Tunnelweg voor het oude UWV kantoor. Tickets 7,50 (gratis voor studenten).

Kijk voor meer informatie op www.architectuurcentrumnijmegen.nl

 

Dit vind je misschien ook leuk...