Vierdaagsefeesten: Mariënburgplein omgetoverd tot kidslab

 » Werk & ondernemen » Nijmegen innoveert

Het Mariënburgplein in het centrum van Nijmegen verandert tijdens de Vierdaagsefeesten in een laboratorium voor kinderen. Kun je beter opereren als je veel games speelt? Test je chirurgische vaardigheden in de Radboudumc Kinder-OK op zondag 14 en maandag 15 juli van 14.00-18.00. Ook de rest van de week is er van alles te doen op het plein, van ontsnappen uit een escaperoom over magnetisme, tot leren over het heelal in een opblaasbaar planetarium.

Kidslab

Trek een OK-pak aan, oefen je vaste hand met onze zenuwspiraal, en laat in onze nagebouwde OK zien hoe handig je bent met chirurgische instrumenten. Kinderartsen en -chirurgen Jan Peter Rake, Bas Verhoeven en Floris Ferenschild delen hiervoor hun beste tips. Zij onderzoeken of gamers beter presteren op de chirurgische test.

Ook op de andere dagen tijdens de Vierdaagsefeesten is er van alles te doen op het plein. Op zaterdag doe je mee met allerlei proefjes van de RU. Ontsnap bijvoorbeeld uit een escaperoom over magnetisme, programmeer een LEGO-robot of bouw je eigen waterzuiveringsinstallatie. Op dinsdag ga je op ontdekkingstocht door het heelal in een opblaasbaar planetarium. En op donderdag test de HAN Sport & Bewegen je uithoudingsvermogen met games, zoals boksen met een VR-bril.

Kidspodium

Op het plein staat naast het kidslab ook het kidspodium. Hier staan dagelijks voorleessessies gepland, en workshops over muziek, dans, graffiti of liedjes schrijven. Bezoek verder het optreden van kinderpopster Dirk Scheele en het college door wetenschapsjournalist Sander Koenen. En doe mee met de silent disco, knutseltafels en waterspellen.

Het hele programma van het kidsplein vind je hier.

Dit artikel verscheen eerder op Radboudumc.

Dit vind je misschien ook interessant...