AiNed Fellowship Beurs voor onderzoek naar AI bij de diagnose van kanker

 » Werk & ondernemen » Nijmegen innoveert

AI-onderzoeker Alessa Hering van het Radboudumc krijgt een AiNed Fellowship Beurs toegekend voor een onderzoeksproject getiteld ‘OncoFuture: Hybrid AI for Efficient Cancer Diagnosis and Follow-Up Assessment’.

In het project OncoFuture zullen onderzoekers AI-tools ontwikkelen die radiologen in staat stellen om onderzoeken efficiënter en met hogere nauwkeurigheid te interpreteren aan de hand van exacte kwantificaties. Dit is cruciaal voor het optimaliseren van patiëntbehandeling en om de gezondheidszorg betaalbaar te houden. De ontwikkelde AI-algoritmen combineren gegevens over tijd en integreren patiëntgeschiedenis in het besluitvormingsproces.

Over Alessa Hering

Alessa Hering is assistent-professor bij de Diagnostic Image Analysis Group en senior wetenschapper bij Fraunhofer MEVIS. Haar huidige onderzoek richt zich op efficiënte en nauwkeurige beoordeling van tumoropvolging met behulp van deep learning. Daarnaast is ze geïnteresseerd in de ontwikkeling van op deep learning gebaseerde beeldregistratiemethoden.

Over de AiNed Fellowship Beurzen

Het AiNed Fellowship maakt deel uit van het AiNed Programma, opgezet door stakeholders, partners en deelnemers uit het AI-netwerk en -ecosysteem van de Nederlandse AI Coalitie. Het doel van het programma is het veiligstellen en behouden van een internationaal concurrerende positie van Nederland op het gebied van AI. Het Nationaal Groeifonds heeft een ruim budget toegewezen aan het programma.

Dit artikel verscheen eerder op Radboudumc.

Dit vind je misschien ook interessant...