5x leuke verhalen van Radboud Recharge: oktober 2021

Met Radboud Recharge wil de Radboud Universiteit mensen het hele leven lang laten leren. Op het platform kun je onder meer boeiende lezingen, interviews met vooraanstaande wetenschappers ontdekken en verbreed je kennis met tips van succesvolle alumni. Van elk verhaal kun je wel iets leren. Elke maand kiezen we enkele leuke verhalen voor je uit.

1) Waarom we inkakken na een maaltijd

Grote kans dat je na een maaltijd inkakt: dat is de after dinner dip. Dit komt doordat je lichaam en brein in de ruststand gaan, maar gelukkig kun je die zelf weer uitzetten!

Lees het hele verhaal

2) Hoe gezond is James Bond?: A flu to a kill

James Bond maakte tussen 1962 en 2021 in totaal 25 films. In al die films wast geheim agent 007 slechts twee keer zijn handen, ook al verblijft hij vaak in weinig hygiënische oorden met grote gezondheidsrisico’s. Dan moet hij veel vaker ziek zijn, dacht promovendus Wouter Graumans van het Radboudumc, toen hij bij een werkbezoek in Burkina Faso een fikse voedselvergiftiging had opgelopen.

Lees het hele verhaal

3) Stijgende gasprijzen: op weg naar een koude winter?

De gasprijzen zijn de afgelopen weken tot historische hoogte gestegen. Verwacht wordt dat huishoudens honderden euro’s meer aan gas kwijt gaan zijn de komende herfst en winter. Uit een kleine rondvraag onder de deelnemers aan het actualiteitencollege van Radboud Reflects en VOX bleek dat niemand nog concreet iets gemerkt heeft van de prijsstijgingen.

Lees het hele verhaal

4) Een spel voor geestelijk herstel

eel mensen associëren gamen met geweld en een geïsoleerd leven, en gewoonlijk gaat de gaming subcultuur gepaard met hevige kritiek. Maar aan de andere kant zijn er loyale fans die zweren bij het spelen van games. Waarom? Losstaand van of je wel of niet een gamer bent; wat hebben videogames ons allen te bieden?

Lees het hele verhaal

5) Ben jij ook wel eens ‘hangry’?

Veel mensen krijgen een korter lontje als ze lang niet hebben gegeten: ze worden hangry. Dit blijkt geen aanstelleritis te zijn, maar een overlevingsmechanisme dat je motiveert om op zoek te gaan naar eten.

Lees het hele verhaal

 

Voor meer verhalen en inzichten, check Radboud Recharge.

Dit vind je misschien ook interessant