Sterke drank van Distilleerderij ANIMA

Sterke drank van Distilleerderij ANIMA

vanaf € 23,00

Koop nu

Om geen bier weg te hoeven gooien, verzamelt ANIMA het restbier van Brouwerij de Hemel, om hieruit vervolgens op traditionele wijze een alcoholhoudende drank van maar liefst 75% alcohol te distilleren.

In het centrum van Nijmegen worden in de kelders van de Commanderie van St. Jan onze moutdranken op duurzame wijze uit bier gestookt. Wat voor velen een afvalproduct is, is voor ons de basis van een nieuwe drank. Om geen bier weg te hoeven gooien, verzamelen wij bij ANIMA het restbier van Brouwerij de Hemel, om hieruit vervolgens op traditionele wijze een alcoholhoudende drank van maar liefst 75% alcohol te distilleren. Dit distillaat is het hoofdbestanddeel van onze dranken en geeft ANIMA een uniek moutig karakter. Distilleerderij ANIMA produceerd gin, jenever en twee soorten bierbrand. 

Dit ga je doen

1 Anima Gin - 41%, 70 cl

Gin, op basis van bier. Een moutdrank gestookt uit bier, met de smaak van jeneverbes en verrijkt met frisse citrustonen. Deze zacht kruidige gin met een alcoholpercentage van 41%, heeft een moutig karakter, een hoppig accent door het bier en dankt zijn warme smaak aan een uniek mengsel van kruiden en specerijen.

2 Anima Jenever - 40%, 70 cl

Een jenever met bite, op basis van bier. Deze bierjenever wordt op duurzame wijze gestookt en heeft de frisse en fruitige smaak van jeneverbessen, met een natuurlijk hoppig accent uit het bier. Met een alcoholpercentage van 40% heeft deze jenever een volle smaak en een moutig karakter.

3 Anima Bierbrand - 41%, 70 cl, 3 jaar gelagerd

Bierbrand op basis van bier. Deze single malt bierbrand wordt uit bier gestookt en drie jaar gelagerd in een eikenhouten vat van Frans Limousin, dat in het verleden is gebruikt voor het laten rijpen van Duitse rode wijn. Zijn karakteristieke moutige smaak heeft hij te danken aan de bieren van Brouwerij de Hemel.

4 Anima Bierbrand Single Cask - 47%, 70 cl, 5 jaar gelagerd

Na drie jaar lagering wordt door ons het vat met de beste rijpingssmaak uitgekozen om twee jaar langer te rijpen. Dit vat mengen we niet met andere vaten en daarom mag hij de naam single cask dragen. Onze single cask bierbrand is zachter dan onze drie jaar oude single malt bierbrand en bij elke slok ontdek je weer nieuwe smaken. 

Hier vind je ons