Organisaties voor jongeren

In Nijmegen zijn er genoeg jongerenorganisaties waar jij terecht kunt. Heb je hulp nodig bij het vinden van een sport dat bij jou past? Of wil je praten over dingen waar je tegenaan loopt in je leven? Leuke en moeilijke dingen. De organisaties in Nijmegen helpen jou graag verder. Ook worden er diverse trainingen en voorlichtingen gegeven over onderwerpen zoals drugs, social media, omgaan met geld en zorgverzekeringen.

Jongerenwerk

De jongerenwerkers van Bindkracht10 zijn er voor alle jongeren uit de wijk onder de 23. Ze ondersteunen jou bij al je talenten, vragen en ideeën. Je vindt de jongerenwerkers waar jij bent: op school, straat, de sportclub, social media en in de jongerencentra. Jongerenwerkers ondersteunen je (en je ouders) om antwoord op je vraag te vinden of te werken aan je talenten. Je kunt met ze praten over leuke of moeilijke dingen. Ook geven ze voorlichting over drugs, social media, vuurwerk en omgaan met geld.

Op bindkracht10.nl/jongerenwerk vind je de jongerenwerker bij jou in de buurt. Zo kan je direct contact opnemen. Wil je liever langskomen in een jongerencentrum? Dat kan ook: je vind de locaties op dezelfde pagina.

Het jongerenwerk van Bindkracht10 vind je ook online: volg ze op @bindkracht10 of bekijk de  YouTube playlist van het Jongerenwerk online.

Jongerenlab

Het Jongerenlab is een plek in het centrum voor 18+ jongeren. Je kan er naartoe met al je ideeën en talenten. Wil je zingen, rappen, kleding maken of een debat organiseren? Alles kan in het jongerenLab. Jij maakt het. Loop binnen, ontmoet mensen en breng je ideeën tot leven. Er zijn activiteiten zoals bewegen, mindfulness en gesprekken om stress verminderen.

Op deze locatie vind je ook de jongerenStip. Bij de jongerenStip krijg je informatie of advies. Heb jij een vraag over verslaving, schulden, seks(ualiteit), je zorgverzekering, gezondheid, discriminatie, omgaan met geld of over jouw thuissituatie? Kom dan langs bij de jongerenStip!

De jongerenStip heeft ook een jongerencoach, taalmaatjes en belbuddy’s. Die laatste twee zijn er speciaal voor jongeren die nog niet zo goed de weg weten te vinden in de Nederlandse samenleving.

Bekijk hieronder een video over een training voor jongeren die werk of een stage zoeken of die werk kwijt zijn geraakt. 

Ieder Talent Telt

Ieder Talent Telt is een community waar álle Nijmeegse onderwijsinstellingen en kinderopvangorganisaties samenwerken met partners zoals Gemeente Nijmegen én jongeren of andere inwoners, om talenten (doorlopend) te helpen ontplooien. Dit gebeurt zowel op de werkvloer als op bestuursniveau, binnen broedplaatsen en projecten.

De gezamenlijke bestemming van ITT vindt zo aansluiting bij een divers publiek. Of het nu gaat om een studie-onderbreker die op zoek is naar zijn bestemming, een manager die zich zorgen maakt over drank- en drugsgebruik van scholieren, of een moeder die geen zangles kan betalen, maar wel een podium zoekt voor de zangtalenten van haar zoon - iedere betrokkene bij ITT voelt zich aangesproken door deze gezamenlijke bestemming. En het mooie is dat de bestemming weer concreet genoeg is om die te vertalen naar de realiteit van vandaag: iedere dag kunnen we de bestemming tot leven roepen met concrete initiatieven die ertoe doen.

Kijk voor meer info op www.iedertalenttelt.nl of vind ze op social media: Facebook, Twitter en Instagram.

Sportbedrijf

Iedereen verdient het om in een sportieve, uitdagende en veilige omgeving te sporten en te bewegen. De buurtsportcoaches van de gemeente Nijmegen werken iedere dag hard om zoveel mogelijk inwoners, en dus ook jongeren, in beweging te krijgen en houden. Bewegen is namelijk gezond, sociaal en leuk. De buursportcoaches zijn actief in de wijken om bewoners, sportaanbieders en sportinitiatieven te ondersteunen. Door te kijken naar de sport en beweeginteresse kan er samen gekeken worden welke vorm van sport en bewegen zou kunnen passen of opgezet moet worden.

Ben jij op zoek naar een sport of een sportvereniging? Leid je een sportgroep of wil je er een starten? Of heb je een andere vraag over sport bij jou in de wijk? Dan kun je bij ons terecht! Kijk op www.nijmegen.nl/buurtsportcoaches of spreek de buurtsportcoach aan in de wijk. We zijn herkenbaar aan onze rode kleding!

In Goffertpark vanwege hoogwater