Nieuw in Nijmegen? Zo leer jij je buurt kennen (en zij jou)!

Welkom in Nijmegen! Deze maand staat voor jou in het teken van kennismaking: met de stad én met je nieuwe buurt- en stadsgenoten. Typisch aan Nijmegen is dat een groot deel van de studenten niet op de campus maar gezellig tussen de anderen Nijmegenaren woont. Wil jij je in no-time thuisvoelen in je nieuwe wijk? Dan hebben we hier wat tips voor je!

1. We zeggen ‘Hoi!’ tegen iedereen

In Nijmegen zijn we zo dorps dat we vergeten dat we in de stad wonen. Ook al kennen we niet allemaal elkaars naam, in de buurt doen we vaak alsof dat wel zo is. Als buurtgenoten maken we graag een praatje als we elkaar tegenkomen op straat of in de supermarkt. Je komt er zo snel achter wat er speelt in jouw wijk en wie er om je heen wonen.

2. Rondje langs de locals

Tijdens de introductie leer je het centrum van Nijmegen goed kennen. Als je in één van de andere Nijmeegse wijken woont, heb je natuurlijk nog veel meer om te ontdekken! Charter eens wat studie- of huisgenoten om een rondje te maken door je nieuwe buurt. Ontdek de beste friettent en ontmoet je buurtgenoten in de winkeltjes en cafés. En hee, misschien vind je zelfs wel een bijbaan in een eetcafé bij jou om de hoek.

3. Altijd te porren voor een fuifje

Als je de Vierdaagsefeesten ooit hebt meegemaakt, weet je dat Nijmegen wel van feestjes houdt. Wist je dat er ook ontzettend veel georganiseerd wordt in de wijken? Houd de posters in je supermarkt en de Facebookpagina van je wijk goed in de gaten. Geef je zelf een feestje? Vergeet dan niet om ook je buren uit te nodigen. Als ze mogen meedoen, zullen ze vast niet komen klagen ;-)!

4. Beter een goede buur dan een verre vriend

Nijmegenaren zijn van huis uit nieuwsgierig, ze willen ontzettend graag weten wie er naast ze woont. Ga gewoon eens een bakkie doen met je buren, dat vinden ze vast prachtig. Bovendien is het superhandig om als nieuwe Nijmegenaar je buren te kennen: ze kunnen pakketjes voor je aannemen, vertellen je graag over de dagen dat je afval aan de straat kunt zetten en waar je je fiets goed kunt parkeren. En – niet geheel onbelangrijk - ze kennen als geen ander de beste plekjes om een hapje te eten of een drankje te doen. De gemiddelde Nijmegenaar heeft het nummer van zijn naaste buren wel in z’n telefoon staan.

Wij wensen je alvast een hele fijne tijd in je nieuwe wijk. En op www.intonijmegen.nl houden we je graag op de hoogte van wat er allemaal te doen is in onze mooie stad!