Nijmegen in de media

Nijmegen staat regelmatig in de belangstelling van media uit het binnenland en buitenland. Hieronder een overzicht van de afgelopen jaren.

 

'Hier zijn de Van Rossems' in Nijmegen

Het verhaal van Mariken van Nimwegen kan zo naar Hollywood, menen de Van Rossems. Het standbeeld van Nijmegens beroemdste dochter mag natuurlijk niet ontbreken in deze aflevering. En zo zijn in Nijmegen meer verhalen te halen, bijvoorbeeld bij Museum Het Valkhof en bij de Waalbrug. 

Bekijk de aflevering (NTR — 2021)

 

Nijmegen Muziekstad: met Waltzburg, Luwten en Linde Schöne

Eva Koreman van 3voor12 komt op bezoek in Nijmegen, de stad van Waltzburg, Linde Schöne en Luwten. En De Staat leidt je rond in hun nieuwe creatieve broedplaats.

Bekijk de aflevering (VPRO — 2021)

 

Nijmegen in 3 op Reis: Vrijheid, activisme en historie smelten hier samen

"De combinatie van het krakersverleden, links activisme en grote studentenaantal maakt Nijmegen een vrije en alternatieve stad met een rauw randje. Zo tref je verspreid over de stad meerdere creatieve broedplaatsen met eigenzinnige Nijmegenaren."

Bekijk de aflevering (BNN VARA — 2020)

 

Geheimzinnig kaasgehakt eten, genieten van de natuur en slapen bij Opoe Sientje

"De ruimte voor kunst en cultuur, de open mentaliteit van de Nijmegenaren, je maakt zo makkelijk vrienden, en ook dat activistische en een beetje ruige dat bij Nijmegen hoort. Ja, het is misschien wel een oude hippiestad."

Lees artikel (De Volkskrant — 2020)

 

Gezond wonen doe je in Nijmegen: stad scoort op één na hoogst in groot onderzoek

"Nijmegen heeft het op een na gezondste leefklimaat van Nederland. Groningen staat bovenaan. Dat blijkt uit onderzoek van advies- en ingenieursbureau Arcadis."

Lees artikel (De Gelderlander — 2020)

 

Column Eva Hoeke: Tweeënhalve dag huizenruil met Nijmeegse vrienden

"Tegen de tijd dat we Nijmegen binnenreden (‘Old city, young vibe’) waren we echt weg, los van ons eigen bestaan, zonder iets te missen, ik vroeg me af wat dat te betekenen had."

Lees artikel (De Volkskrant — 2020)