Jong en Parkinson

Als je op jonge leeftijd de ziekte van Parkinson krijgt, dan heb je andere vragen dan wanneer je het op latere leeftijd krijgt. Denk aan vragen over gezin, relaties, werk of vrouwspecifieke onderwerpen.

Daarom organiseert YEP voor iedereen die de diagnose Parkinson krijgt op jongere leeftijd (ook wel ‘yoppers’ genaamd) hun partners en kinderen een divers en interactief programma in Cultuurhuis De Lindenberg. Deelname aan het programma is gratis en inclusief lunch.

Kernwoorden die bij ons programma passen zijn ontmoeting, creativiteit, verbinding, innovatie en verdieping. Naast gezamenlijke momenten en een heerlijke lunch bevat het programma ook een keuzeonderdeel. Aan jou om te kiezen wat aansluit bij je interesse of leeftijd, want ook kinderen zijn van harte welkom. Na aanmelding voor het programma ontvang je een mail om je voorkeur door te geven.

’s Avonds is er in de Stevenskerk een diner. Hier zijn tafels beschikbaar voor iedereen die zich herkend in de doelgroep Jong en Parkinson. Je moet je hiervoor apart inschrijven.

Programma

09.30 – 10.00 uur Inloop met verschillende stands en posterborden 

10.00 – 11.00 uur Plenaire start door YEP met o.a. een bijdrage van Willanka Kapelle, arts-onderzoeker Neurologie Radboudumc 

11.00 – 11.45 uur Keuzedeel: 

  • Thematafels 
  • Creatieve verdieping 
  • Labyrint schilderen 

11.45 – 13.00 uur Lunchen met.. bijv. een neuroloog, fysiotherapeut, maatschappelijk werker, onderzoeker of met elkaar   

13.00 – 14.00 uur Plenaire afronding, met o.a. een bijdrage van de Parkinsonvereniging en een Q&A