Boksen voor mensen met Parkinson: een ware knock-out in de strijd tegen de ziekte

Adres: De Boksfabriek Nijmegen, De Kolk 2, 6541 AV Nijmegen

De magie van Parkinson Boxing: non-contact boksen

Parkinson Boxing is een unieke benadering van boksen, speciaal ontworpen voor mensen met de ziekte van Parkinson. Het is een dans van kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en snelheid, zonder fysiek contact tussen de deelnemers. In plaats daarvan richten ze hun energie op bokszakken, terwijl ze tegelijkertijd werken aan functionele oefeningen zoals balans- en krachttraining.

De kracht van creativiteit en muziek

Naast de fysieke voordelen van Parkinson Boxing, benadrukt professor Bas Bloem in zijn baanbrekende boek over parkinson het belang van creativiteit en muziek als weldadige bronnen van verlichting voor patiënten. Deze artistieke vormen van expressie kunnen als een balsem werken, waardoor mensen met parkinson hun symptomen beter kunnen beheersen en hun leven verrijken. Geïnspireerd door deze inzichten, verweven we bij De Boksfabriek muziek en creativiteit in onze trainingen als een harmonieus zijpad dat de ervaring van onze deelnemers versterkt.

Coachen met compassie en kennis

Onze gepassioneerde bokstrainers zijn experts in het omgaan met Parkinsonpatiënten. Zij bieden een persoonlijke benadering, gericht op de individuele behoeften en mogelijkheden van elke deelnemer. Ze zijn als een rots in de branding, die met kennis, ervaring en empathie het vertrouwen van de patiënten winnen. Samen werken ze aan het creëren van een veilige en bemoedigende omgeving waarin de deelnemers hun grenzen kunnen verleggen en hun innerlijke strijder kunnen ontketenen.

Dansen met Parkinson: Coördinatie als sleutel tot succes

Bij Parkinson Boxing ligt de focus op de coördinatie van voeten, ogen en handen - een harmonieuze dans tussen lichaam en geest die helpt bij het verminderen van de symptomen van parkinson. Deze gecombineerde lichaamsbeweging kan een wereld van verschil maken in het dagelijks leven van de deelnemers. Ongeacht op welk niveau van de ziekte je je bevindt, er is altijd een sprankje hoop en vooruitgang te vinden.

Een nieuwe melodie voor het leven: voor jezelf en je levenspartner

Deelnemen aan Parkinson Boxing bij De BoksFabriek betekent jezelf letterlijk uit de hoek van patiënt boksen en je kwaliteit van leven verbeteren. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je levenspartner. Terwijl je je fysieke en mentale kracht opbouwt, creëer je een nieuwe melodie voor je leven, gevuld met hoop, doorzettingsvermogen en gedeelde triomf.

Dus:

Laat je niet uit het veld slaan door parkinson, trek je bokshandschoenen aan en maak deel uit van de inspirerende en bemoedigende gemeenschap die we bij De Boksfabriek hebben opgebouwd. Samen zijn we sterker dan de ziekte en zullen we blijven vechten voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met Parkinson en hun dierbaren.

Maak nu kennis met Parkinson Boxing en schrijf je gratis in voor een van de clinics.

De clinics starten op zaterdag 23 september om 13.00 uur, 14.00 uur of 15.00 uur en duren een klein uur. Aanmelden voor een van de clinics kan hier.