Novio Magica: Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ben je dol op spelletjes? Neem dan eens een kijkje in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Jongerenorganisatie Spelslot zal daar de hele middag Dungeons & Dragons spelen. Er staan zelfs tafels klaar om jou uit te leggen hoe het spel werkt. Speel je een ronde mee?

Dungeons and Dragons in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Terwijl de mythische wezens door de Stevenskerk dwalen, voelen de helden in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis de nasleep hiervan. Vanaf 13.00 zullen een groep helden van Spelslot, onder leiding van hun Dungeon Master, proberen om andere ontsnapte (lokale) legendes terug naar de verhalenwereld te brengen in een spannend Dungeons and Dragons-avontuur. Deze D&D-sessie duurt de hele middag en is voor alle bezoekers te zien.


 
D&D is niet alleen om naar te kijken, maar vooral om te ervaren. Daarom zullen de spelleiders deze middag klaar zitten om alle nieuwsgierigen van de kracht van D&D te laten proeven. Er zijn korte demonstraties die uitleggen wat een role playing game (zoals D&D) is, wat elke ‘class’ uniek maakt en voor meer ervaren spelers is er een simpel avontuur van 1 uur. Naast de D&D demonstraties zijn er ook prachtige fantasierijke creaties te bewonderen: van prachtige battlemaps tot aan zelfgemaakte avonturen en getekende portretten. Ook kunnen bezoekers meedoen aan een aantal workshops of shoppen!