Novio Magica: Buitenprogramma

Op het Mariënburgplein is er van alles te beleven: van balfolk tot livemuziek. Je kunt er workshops volgen of een stukje meewandelen met 'living statues'. Kom jij het ontdekken?

Balfolk op het Mariënburgplein

Balfolk is een dansvorm die bestaat uit een verzameling West-Europese dansen. Zo’n Balfolk dansavond heet een bal. Een bal is een beetje te vergelijken met een tango- of salsa-avond, maar dan met West-Europese muziek en dansen. Bij Balfolk worden er zowel koppel- als groepsdansen gedaan. Bij de bals is er altijd livemuziek. Dit maakt een bal speels, sfeervol en vooral heel gezellig.

 

Workshops

Louise Marius geeft twee introductieworkshops, waarna iedereen de vloer op kan. Louise geeft sinds 2008 balfolkdansles in Nijmegen. Ze doet dit met heel veel plezier, en gelooft dat iedereen kan dansen. Balfolk is helemaal niet zo moeilijk, de pasjes geven houvast. Ook is er, voor wie dat wil, ruimte om te improviseren. Dansen gebeurt vooral samen.

Livemuziek

Airboxes is sfeervolle dansmuziek gebracht door het duo Bert Leemans en Guus Herremans. Bert speelt op een chromatische accordeon en Guus op een diatonische. Ze zijn perfect op elkaar ingespeeld, de klanken van hun instrumenten smelten samen bij alles wat ze spelen. Ze spelen uitsluitend eigen werk en nemen je mee naar een magische wereld.

 

Route van de Stevenskerk naar het Mariënburgplein

In de Marikenstraat staan de hele middag twee living statues. Je vindt ze bij het monument met de schommel en onderaan de roltrappen. In de Buchtstraat kun je zomaar ineens twee hele grote gouden bomen tegen het lijf lopen. Loop je een stukje met ze mee?

Bekijk het hele programma van Novio Magica: fantasy, book & film fest op 29 mei in Nijmegen!